Magazin
12 Ara 2012 08:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:29

KRALİÇE CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK İFADE!

Şüpheli şekilde ölen 2003 Miss Model Of The World Kraliçesi Aslı Baş soruşturmasında 2 yıl sonra yeni ifade...

Bodrum Flipper Tatil Köyü'nde 2010 yılında düşerek şüpheli şekildi ölen 2003 Miss Model Of The World Kraliçesi Aslı Baş soruşturmasında 2 yıl sonra yeni ifade... Jandarma Komutanı İbrahim Dündar ilk kez konuştu. Dündar, şüpheli bulduğu ayrıntıları savcı Ramazan Oruç'a aktardığını ancak onun talimatları doğrultusunda tutanak düzenlediklerini söyledi.

Adlİ Tıp Raporu ve Bilirkişi Raporu'nun 'İntihar değil cinayet' demesinin ardından Bodrum Savcısı Bülent Baki, soruşturmayı genişletti. Yeni Savcı Baki, iki yıl sonra olay günü Yalıkavak Jandarma Karakol Komutanı olan İbrahim Dündar'ın ifadesini aldı.

Akşam gazetesinden Ercan Öztürk'ün haberine göre Dündar, olay yeriyle ilgili bazı tereddütlerini dönemin savcısı Ramazan Oruç'a bildirdiğini ancak savcının talimatları doğrultusunda rapor düzenlediklerini söyledi. İşte halen Yalıkavak Jandarma Karakol Komutanı olan İbrahim Dündar'ın Aslı Baş cinayetinin seyrini değiştirecek o ifadesi:

- YERLER YIKANMIŞTI:

Flipper Tatil Köyü'nde intihar olayı ihbarı nedeniyle personelin bir kısmının orada olduğunu öğrendim. Ben de olay mahalline gittim. Gittiğimde saat 08.30 falandı. Ev sahibinin Ahmet Derya Bayer olduğunu öğrendim. Olay yerine ilk giden uzman çavuş arkadaşımdan birtakım bilgiler aldım. Aslı Baş'ın düştüğü yerin yıkanmış olduğunu görünce tekrar uzman çavuşu aradım. Gece Müdürü Ali Sefa Ekin, müşteriler geçtiği için yıkatıldığını söyledi. Daha sonra Aslı Baş'ın kaldığı odaya gittim. Kapı kapalıydı. Savcı gelmediği için bakamadık.

- SİZE İFADE VERMEYECEĞİZ:

Mutfak kısmında iki bayan vardı. Olayı anlatmalarını istedim. 'Biz Savcı Bey'le görüştük, sizinle konuşmayacağız. Savcı gelince bilgi vereceğiz' dediler. Dosyada ifadeleri olan Pelin, Volkan, Melis, Murat, Sayyora ve Hakan ile Güner'i hiç görmedim.

- BAYER'İN OĞLUYLA GELDİ:

Savcı tanık beyanı alırken de şahıslar yoktu. Hatta Hakan Bayer, Savcı ile geldi. Saat 15.00 gibi Savcı Bey ifadeleri tamamladıktan sonra birlikte ayrıldık. Olay yerinin yıkanması emrini veren Ali Sefa ile olay yerini yıkayan Ramazan, olay yerine gelen doktorlar Buğra ve Kazım Bey'lerin tanık olarak ifadelerinin alınarak evrakın bu haliyle gönderilmesini istedi. Biz de gerekli talimatlara uygun şekilde işlemleri yaparak evrakı bu haliyle gönderdik.

KOMUTANDAN 8 ŞÜPHE
YALIKAVAK Jandarma Karakol Komutanı İbrahim Dündar, 'Savcı Bey olay yerini incelerken ben ve arkadaşlarımın kafasında oluşan bazı tereddütleri Savcı Bey'e arz ettik' dedi. İşte komutanın Savcıya ilettiği 8 soru:
1- ASLI Baş'ın düştüğü yerin yıkanmış olması.
2- DÜŞTÜKTEN sonraki duruşundaki şekil ve mesafelerin olaya uygun olmadığı.
3- ODAYA çıktığımızda kilitli kapı açılınca klimaların hala çalışıyor olması.
4- ODA içerisinde birçok yerde ilaç kutusu ve tabletlerinin bulunmasının, odaya sonradan girilerek düzenlenmiş olabileceği izlenimini vermesi.
5- BAHÇEYE çıktığımızda atladığı iddia edilen yerde bulunan çit bitkilerinin ve beton yükseltinin ölçülerine göre bir bayanın atlayabilmesi için zor olduğu.
6- ATLASA dahi düşme yerinin ve şeklinin duvara bu kadar yakın olamayacağı.
7- ATLANILAN bölgede kablo tarzında bir tel olduğu duvarın L yaptığı yeri boydan boya geçtiği, buradan atladığında bu kabloya mutlak surette vücudun temas edeceği ve düştüğü yerdeki pozisyonun olamayacağı.
8- OLAY yerine geldiğimizde savcıya tanık olarak ifade veren kişilerin jandarmayla görüşmek istememeleri.