Gündem
03 Ağu 2022 19:17 Son Güncelleme: 03 Ağu 2022 19:56

KPSS soruları skandalında flaş gelişme! DDK ilk adımı attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KPSS skandalını incelemesi için talimat verdiği Devlet Denetleme Kurulu, olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS'de çıkan soruların bir yayınevinin deneme sınavındaki sorularla aynı olmasına yönelik iddialar üzerine dün akşam Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdi.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Erdoğan'ın DDK'ya verdiği talimatın ardından aynı gece Resmi Gazete'de ÖSYM Başkanı'na ilişkin karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

"BİR SORUN GÖRÜNÜYOR"

Talimat üzerine müfettiş heyeti ÖSYM'den inceleme başlattı. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, "Bir sorun görünüyor. KPSS ile ilgili sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek" dedi. Görevlendirilen heyetin yerinde inceleme yapacağını belirten Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı şöyle konuştu: "Bir heyet görevlendirdik. Müfettişlerden oluşan heyet yerinde inceleme ve araştırma yapacak. ÖSYM'deki inceleme ve araştırma sürecine ilişkin bir süre vermemiz şu aşamada mümkün değil. Tabloyu tam olarak görmemiz lazım. Ancak mümkün olan en kısa sürece raporumuzu Cumhurbaşkanına sunacağız. Bir sorun göründüğünü ifade etmiştim. Sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek."

SUÇ DUYURSUNDA BULUNULDU

ÖSYM'de incelemelerini tamamlayan Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.