Kötü kolesterole şifa, obeziteye karşı etkili! Astronot yiyeceği olarak biliniyor, protein deposu…

Sindirimi düzenlemeye yardımcı oluyor. İçerisinde antioksidan ve antienflamatuar barındıran bu besin, diğer tahıllara kıyasla daha fazla lif oranına sahip. Astronot yiyeceği olarak da biliniyor. Tok kalma süresini uzatıyor. Gluteni diyetlerinden çıkarmak isteyenler için birebir… Kötü kolesterol, toplam kolesterol ve vücut ağırlığında önemli düşüş sağlıyor. Obeziteyi bitirmeye ise yardımcı oluyor. Metabolizmada büyük etkilere sahip olan bu besinin faydaları saymakla bitmiyor...

Kötü kolesterole şifa, obeziteye karşı etkili! Astronot yiyeceği olarak biliniyor, protein deposu… - Sayfa 1

Kinoa, yüksek protein oranı ve yoğun besin maddeleri ile vücudu adeta yenileyen bir güce sahip. Astronotlar tarafından da sıkça tüketilen bu besin, hareketsizlik ve farklı basınca bağlı olarak kaslarda ortaya çıkabilecek sorunları engellemeye yönelik olarak tüketiliyor. Faydaları ise say say bitmiyor. Yenilebilir tohumları için yetiştirilen önemli yiyeceklerden biri olan kinoa, yulaf ve arpa gibi tahıl ürünleri karıştırılabiliyor. Ancak aslında yalancı bir tahıldır. Kırmızı ve siyah başta olmak üzere birçok türü var. Peki kinoanın faydaları neler? Kinoa hangi hastalıklara şifa oluyor?

111
Kötü kolesterole şifa, obeziteye karşı etkili! Astronot yiyeceği olarak biliniyor, protein deposu… - Sayfa 2

Kalori: 222

Protein: 8 gram

Yağ: 3.55 gram

Karbonhidratlar: 39 gram

Lif: 5 gram

Folat: Günlük değerin (DV) %19'u

B6 Vitamini: DV'nin %13'ü

E Vitamini: DV'nin %8'i

Bakır: DV'nin %39'u

Demir: DV'nin %15'i

Çinko: DV'nin %18'i

Manganez: DV'nin %51'i

Magnezyum: DV'nin %28'i

Potasyum: DV'nin %7'si

Fosfor: DV'nin %22'si

Kinoa aynı zamanda, tok hissetmenize yardımcı olmada önemli bir rol oynayan lif ve protein açısından oldukça zengindir.

211
Kötü kolesterole şifa, obeziteye karşı etkili! Astronot yiyeceği olarak biliniyor, protein deposu… - Sayfa 3

ANTİOKSİDAN VE ANTİENFLAMATUAR İÇERİKLERE SAHİP

Kinoa, içerdiği iki flavonoid bitki bileşiği olan kuersetin ve kaemprefol, iltihap karşıtı bir özelliğe sahiptir. Vücutta antioksidan görevi gören bu içerik, hücrelerde serbest radikaller olarak adlandırılan kararsız moleküllerin neden olduğu hasardan korumaya yardımcı olur. Kinoa gibi flavonoid bakımından zengin gıdaları daha fazla tüketmek, genel sağlığın iyileştirmesini ve belirli hastalıklara koruma sağlayarak genel ölüm oranlarında düşüş ortaya çıkarabilir.

311
Kötü kolesterole şifa, obeziteye karşı etkili! Astronot yiyeceği olarak biliniyor, protein deposu… - Sayfa 4

BİRÇOK TAHILDAN DAHA YÜKSEK LİF ORANI

Kinoanın en büyük faydalarından biri; yüksek lif içeriğidir. Bir su bardağı kinoa; 5.18 gram lif içerir. Bu günlük tüketilmesi gereken miktarın yaklaşık %18'ine gelen önemli bir orandır. Beslenmenize ekleleyeceğiniz kinoa, düzenli bağırsak hareketlerini teşvik ederek sindirim sorunlarını büyük oranda düzenler. Ayrıca yüksek lifli bir diyet tüketimi, sağlıklı vücut ağırlığını korumayı sağlar. Lif, tokluk hissini artırmaya yardımcı olurken yüksek proteinli yiyeceklerle eşleştirerek çok daha uzun süre tok kalmayı mümkün kılabilirsiniz.

411