Gündem
25 Haz 2021 21:40 Son Güncelleme: 26 Haz 2021 00:15

Kötü haberi başkan verdi! Bingöl depremini en şiddetli hisseden ilçede evler yıkıldı

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 21.28'de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre saat 21.28'de merkez üssü Bingöl'ün Kığı ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedilirken Kandilli Rasathanesi de depremin merkez üssünün Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olduğunu açıkladı. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun belirtilmediğini söyledi.
Deprem gerçeği bir kez daha kendini hissettirdi. Bingöl'ün Kiğı ilçesi AFAD'ın açıkladığı veriye göre, 5.2 şiddetinde sarsıldı. Depremin derinliği 15,51 km olarak ölçülürken sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Bu sarsıntı sonrası en büyüğü 2,6 olmak üzere 5 artçı deprem meydana geldi.

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 21.28'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI: OLUMSUZ İHBARA ULAŞILMADI
Deprem konusunda ilk bilgileri veren İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, "Bingöl - Kiğı'da saat 21:28'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır'dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir. Geçmiş olsun" dedi.


VALİ EKİNCİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BELİRTİLMEDİ
Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kiğı ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun gelmediğini, AFAD ekiplerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.


"KÖYLERLE İLGİLİ GELECEK HABERLERİ BEKLİYORUZ"
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, "Merkezde herhangi bir can kaybı yok, köylerle ilgili de gelecek haberleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


ALTUN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bingöl'de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm kurumları ile teyakkuzdayız. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" dedi.


DEPREM BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ
Elazığ, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Malatya, Bitlis ve Siirt başta olmak üzere, çevredeki birçok il ve ilçeden de şiddetli olarak hissedildi.


KANDİLLİ DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNÜ KARAKOÇAN OLDUĞUNU AÇIKLADI
Kandilli Rasathanesi, depremin merkez üssünün Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olduğunu açıklarken sarsıntının şiddetini 5.3 olarak belirtti.

Bingöl'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremde Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 3 ev yıkıldı, bir noktada ise kayalar çevreye yuvarlandı.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 21.28'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Bingöl merkez ve ilçelerinin yanı sıra komşu İller Elazığ, Tunceli ile Muş başta olmak üzere bir çok noktadan da hissedildi. Depremin merkezi Kiğı ilçesine en yakın yerleşim yerlerinden Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yıkıma neden oldu.

"3 EV YIKILDI, ENKAZ ALTINDA KALAN YOK"

Depremin meydana getirdiği hasarla ilgili konuşan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, üç evin yıkıldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akbaba, "Merkez üssü İlçemiz Kuşbayırı köyünde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremde, ilçe merkezimizde tüm ekiplerimiz sahada olup şu ana kadar ciddi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sadece köylerimizde üç evin yıkıldığı bilgisi bize ulaşmış olup, enkaz altında kalan kimsemiz olmamakla birlikte, Allah'a şükür herhangi bir can kaybı bilgisi bize ulaşmamıştır. Durum netleşince tekrardan gerekli açıklamamız olacaktır" ifadelerini kullandı.

KAYALAR YOLA SAVRULDU
Öte yandan Kuşbayırı yolunda kayaların yol ve çevreye yuvarlandığı, yola bir noktada zarar verdiği aktarıldı.

 

ETİKETLER
#bingöl #deprem