Gündem
21 Mayıs 2010 15:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

''KÖŞE YAZARLARI AHKAM KESİYOR!..'' ERDOĞAN'DAN YAZARLARA MADEN TEPKİSİ!

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, maden kazası ile ilgili yorumlara tepki gösterdi.

İşte Başbakan’ın sözleri:

Pazartesi günü yaşanan bir facia ile karşı karşıya kaldık. Zonguldak’taki maden ocağında acı olayla sarsıldık. Büyük bir acı içerisindeyiz. İki kardeşimizin göçük altında ya da göçük arkasında kaldığını düşünüyoruz. Onları da çıkarmak için yoğun çaba sarfediyoruz.

Maden kazasında yaşamını yitiren işçilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Burada bir hissiyatımı paylaşmak istiyorum. Daha önce bazı olaylarda olduğu gibi Zonguldak’ta da acılar üzerinde siyaset yapılmaya çalışıldı.

Dünyanın hiç bir yerinde madencilik kazası yüzde yüz önlenememiştir. Bu altını çizerek söylüyorum madenciliğin kaderidir. Bu işin kaderinde, fıtratında bu var.

Yazarlar köşe yazarları ahkam kesiyor. Kadere inanmıyorsan ben sana ne yapayım. Bunu ben seninle tartışacak değilim. Git Diyanet İşleri Başkanı ile tartış.

Daha dün aşiyan mezarlığında yaşanan olay. Bu işin kaderinde bu var bu işin fıtratında bu var. Şimdi bunun üzerinde spekülasyon mu yapacağız?

Neymiş bu iş taşerona verilmiş? Beş yıldır o şirket bu işi yapıyor. Geçmişte 200 küsür işçinin öldüğü zaman o zaman da mı taşerondaydı. O zaman da TTK yapıyordu bu işi... Orada hayatını kaybedenler arasında maden mühendisleri de var. Buna ne diyeceksiniz? Taşeron eleştirisi doğru bir eleştiri değil.