Gündem
22 Eyl 2015 16:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Köşe yazarına 'yazmadığı yazıdan' Erdoğan soruşturması!

Meydan gazetesi yazarı Cafer Solgun hakkında yazmadığı bir yazı nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanına hakaretten hakkında soruşturma başlatılan gazeteci ve yazarlar arasına Meydan gazetesi yazarı Cafer Solgun da katıldı. Meydan Gazetesi Yazarı Cafer Solgun hakkında yazmadığı bir yazı nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatıldı.

Haberdar'ın edindiği bilgiye göre; Meydan gazetesi yazarı Yılmaz Odabaşı 20 Ağustos'ta "AKP: Sonun başlangıcı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ancak gazete sehven yazıya Cafer Solgun'un adını yazdı. Kısa sürede farkedilen baskı hatası hem gazetede hem de sitede düzeltildi ve düzeltme metni de yayınlandı. Ancak yine de Cafer Solgun hakkında yazmadığı yazı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten soruşturma başlatıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İFADE VERECEK

Yazmadığı yazı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Cafer Solgun, önümüzdeki günlerde ifade verecek.

Yılmaz Odabaşı'nın yazdığı ancak Cafer Solgun'a soruşturma açılmasına neden olan o yazıyı okumak için tıklayın...

Haberdar'a konuşan Solgun, Cumhurbaşkanına hakaret soruşturmalarının uzun süredir 'rutin' bir hal aldığına dikkat çekerek, "Bu nedenle ifade çağrılmam beni şaşırtmadı. Ancak yazmadığım bir yazı nedeniyle açılan bu soruşturma, 'Bir taşla 2 kuş' mu vuracaksınız? dedirtiyor. Bu trajikomik durum medya üzerindeki baskıların ulaştığı boyutu da gözler önüne seriyor" dedi.

Kaynak: Haberdar