Gündem
14 Kas 2020 13:39 Son Güncelleme: 14 Kas 2020 15:53

Koronaya yakalanmıştı! Ahmet Kekeç hayatını kaybetti!

Gazeteci Ahmet Kekeç hayatını kaybetti. Kekeç, koronavirüse yakalanmış, durumunun ağırlaşması sonrası yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Kekeç'in durumunun kritik olduğu belirtiliyordu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve yoğun bakımda olan Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'ten acı haber geldi. Gazeteci-Yazar Kekeç, bugün hayata gözlerini yumdu.

Daha önce bir açıklama yapan Mehmet Hakan Kekeç, babasının durumunun Pazar gününden beri ciddiyetini koruduğunu belirterek, "İhtiyaç olan dua.. Alimlerin alimi Allah'ın ilmi tıptan büyüktür. Dua bekliyoruz. Ailesi olarak biz karantinadayız" demişti.

Gazeteci Kekeç, son yazısını 27 Ekim tarihinde kaleme almıştı. 

OĞLUNDAN YÜREK BURKAN PAYLAŞIM

Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç Twitter hesabından yaptığı açıklamada duygusal ifadeler kullandı. Kekeç'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç'i kaybettik. Yağmurdan sonra görüşürüz, babam.

METİNER: "MEKANIN CENNET OLSUN CAN KARDEŞİM"

Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada; "Ahmet Kekeç kardeşimiz/üstadımız tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu. Camiamız bir değerini kaybettiği için sonsuz üzüntülüyüm. Kendisine Allah'tan sonsuz rahmet, muhterem ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun can kardeşim" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN: "GÜZEL BİR İNSANI KAYBETTİK"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yaptığı açıklamada, "Ahmet Kekeç ağabeyin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Güzel bir insanı kaybettik.  Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mevla mekanını cennet eylesin" dedi.

FAHRETTİN ALTUN: "EN ZOR ZAMANLARDA DİMDİK DURDU"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, "Ahmet Kekeç'i kaybettik. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. En zor zamanlarda dimdik durdu. Ülkesinin, milletinin hayrı için çalıştı. Geride çok güzel eserler bıraktı. Eserlerine, emanetine sahip çıkacağız" paylaşımında bulundu.

AHMET KEKEÇ KİMDİR?

Ahmet Kekeç 1961 yılında Malatya'da doğdu.

Sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Lisesini okudu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nden atıldı. Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazı hayatına başladı. 1985'te ilk hikâye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i çıkardı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı. Millî Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı gibi görevler üstlendi.

Star Gazetesi’nde de köşe yazarlığı yapan Kekeç son olarak Akşam Gazetesi'nde yazıyordu.