Gündem
18 Eki 2021 15:58 Son Güncelleme: 18 Eki 2021 16:05

Koronavirüsün yoğun bakıma soktuğu evlilik!

Covid-19’a inanmayan, aşı yaptırmayan ve aşı karşıtı mitinge katılan kocasının, çocuğunun ve kendisinin sağlığını tehlikeye attığını öne süren kadın, boşanmak için mahkemeye başvurdu.

Gazete Oksijen'den Tolga Atar'ın haberine göre; İstanbul’da 8 yıllık çiftin arasına giren Covid-19 boşanma sebebi oldu. 33 yaşındaki çevre mühendisi Şükran Ö., sekiz yıllık eşi 34 yaşındaki Faik Ö.’ye salgını ciddiye almadığı, aşı karşıtı olduğu ve tedbirlere dikkat etmediği gerekçesiyle boşanma davası açtı.

İKİ YABANCI GİBİ AYRI ODALARDAYIZ

29 Eylül’de avukatı aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvuran Şükran Ö., çocuğunun velayetini isterken maddi ya da manevi tazminat talebinde bulunmadı. Şikayetlerini ise dilekçesinde şöyle özetledi:

“Eşim ticaretle uğraştığı için devamlı insanlarla görüşüyor. Görüşmelerde maske, mesafe kurallarını mecburen gerçekleştirse de genel zamanlarda umursamıyor. Uzaktan çalışma döneminde de aramızdaki anlaşmazlıklar büyük tartışmalara neden oldu. Koronavirüs aşıları başladığından beri de problemler arttı.Kendisi koronavirüs ve aşıya inanmıyor. Kendimi ve küçük çocuğumu ondan uzak tutmaya başladım. İki yabancı gibi aynı evde farklı odalarda oturuyoruz. Bize yaklaşmak istese de uzak durmaya çalışıyordum. Ayrıca aramızda başka ailevi konular da yaşanmaya başladı. Ancak eşimin aşı karşıtı tavrı tedirginliğimi her geçen gün artırmaya başladı.”

Çiftin evliliğindeki en önemli kırılma ise 11 Eylül’de İstanbul’da düzenlenen aşı karşıtı mitingi
yüzünden yaşanmış. Faik Ö., çocuğunu da mitinge götürmek istediğini söyleyince şiddetli bir tartışma çıkmış.

MİTİNG TARTIŞMASI

Bu süreç dilekçede şöyle anlatılıyor: “Kendisine aşı olmadığı taktirde boşanacağımı söylediğim zamanlar beni dikkate almıyor, tartışmayı başka konulara çeviriyordu. Aşı olmak istediğimde de karşı çıktı. Her gün tartışma yaşadık. Ben aşılarımı olduğum halde kendisinin bu umursamaz tavırlarından dolayı psikolojim bozuldu. Çocuğumun ve benim sağlığımı hiçe sayıyor. Evliliğimi kurtarmak için beraber psikoloğa gittik. Ancak aşı olmama ısrarına devam etti. En son aşı karşıtlarının mitingine gitti. Hatta mitingden önceki akşam çocuğumuzu da götürmek istediğini söyledi ve aramızda şiddetli bir tartışma yaşandı. Depresyon ilaçları kullanmaya başladım.