Koronavirüsün çıkış noktası Çin'den inanılmaz görüntüler! 20 milyon insanı odalara hapsettiler

Koronavirüsün çıkış noktası Çin'de Omicron varyantı sonrası sert tedbirler alındığını gösteren görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Binlerce insanın gece yarısı evlerinden alınıp küçük hücrelerden oluşan karantina kamplarına götürüldüğü videolar tüm dünyada infial yarattı.

Koronavirüsün çıkış noktası Çin'den inanılmaz görüntüler! 20 milyon insanı odalara hapsettiler - Sayfa 1

Koronavirüsü en hızlı yenen ülkeler arasında yer alan Çin, sık sık radikal ve sert önlemlere başvuruyor. Pekin'de binlerce insanın evlerinden alınıp hücreye hapsedilme görüntüleri şok etkisi yarattı.

113
Koronavirüsün çıkış noktası Çin'den inanılmaz görüntüler! 20 milyon insanı odalara hapsettiler - Sayfa 2

5.5 milyon kişiye ev sahipliği yapan Anyang, iki omicron varyantı vakasının rapor edilmesinin ardından Pazartesi günü geç saatlerde kapanmaya gitti. Son uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları, pandeminin başlangıcında Wuhan ve Hubei eyaletine uygulanan tedbirlerden bu yana en geniş olanı. O zamandan beri, Çin'in yaklaşımı, salgınlardan etkilenen daha küçük alanları kapatma stratejisine dönüştü.

213
Koronavirüsün çıkış noktası Çin'den inanılmaz görüntüler! 20 milyon insanı odalara hapsettiler - Sayfa 3

4 Şubat'ta Pekin'de başlayacak Kış Olimpiyatları'nın yaklaşması ve Omicron'un ortaya çıkması, salgını bastırmak ve Çin'in diğer bölgelerine yayılmasını önlemek amacıyla şehir çapında karantinaları geri getirdi.

313
Koronavirüsün çıkış noktası Çin'den inanılmaz görüntüler! 20 milyon insanı odalara hapsettiler - Sayfa 4

İddiaya göre tesislerde zorla tutulan bazı kişiler, 'Sparta' odalarının görüntülerini yayınladı. İnsanların kampların soğuk olmasından ve insanlara yeterince yiyecek verilmediğinden şikayet etti.

413