Koronavirüste çığır açan gelişme! Aspirin ölüm oranını düşürüyor mu?

Koronavirüs salgını dünya çapınca can almaya ve vaka sayıları hızla artmaya devam ederken ABD'den gelen yeni bir haber sevinç yarattı. Koronavirüsle mücadele için ilaç ve aşı geliştirme mücadelesi veren bilim insanları yaptıkları çalışmada tüm dünyada yaygın olarak kullanılan aspirinle ilgili çok çarpıcı bir sonuç elde etti.

Koronavirüste çığır açan gelişme! Aspirin ölüm oranını düşürüyor mu? - Sayfa 1

Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Güncel verilere göre dünya çapında koronavirüs vaka sayısı 44 milyona dayanmış durumda.


124
Koronavirüste çığır açan gelişme! Aspirin ölüm oranını düşürüyor mu? - Sayfa 2

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre ise dünya genelinde virüs nedeniyle 1 milyon 164 bin 609 kişi yaşamını yitirdi.


224
Koronavirüste çığır açan gelişme! Aspirin ölüm oranını düşürüyor mu? - Sayfa 3

Bilim insanları gece gündüz demeden virüsü yenecek bir aşı geliştirmek ya da tedavisinde etkili olacak bir ilaç bulmak için çalışıyorlar. Amerika'dan bu konuda gelen yeni bir haber ise koronavirüs salgınında umutları artırdı.


324
Koronavirüste çığır açan gelişme! Aspirin ölüm oranını düşürüyor mu? - Sayfa 4

Üstelik bu haber hepimizin bildiği ve dünya çapında neredeyse en yaygın olarak kullanılan ilaç olan aspirinle ilgili! Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmaya göre aspirin kullanmak koronavirüste oldukça olumlu sonuçlar sağlıyor.


424