Koronavirüs: Yoğun bakıma yatanların yüzde 33'ü deliriyor!

Dünya çapında corona virüsün bulaştığı kişi sayısı 2 milyon 150 bini aşmışken BBC, merak edilen "koronavirüs hastalarının yoğun bakım tedavisi ve iyileşme süreci nasıl işliyor?" sorusuna cevap verdi. Hem hastaların hem doktorların açıklamaları sarsıcı tecrübeyi gözler önüne serdi.

Koronavirüs: Yoğun bakıma yatanların yüzde 33'ü deliriyor! - Sayfa 1

Dünyayı dize getiren Covid-19 nedeniyle dünya çapında normalden çok daha fazla hasta yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duyuyor.

150
Koronavirüs: Yoğun bakıma yatanların yüzde 33'ü deliriyor! - Sayfa 2

Hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde, hastaların nefes alması ve diğer temel fonksiyonlarını yürütmesine yardımcı olan ve vücuda ilaç pompalayan gelişmiş makineler aracılığıyla yaşam savaşı veriliyor.

250
Koronavirüs: Yoğun bakıma yatanların yüzde 33'ü deliriyor! - Sayfa 3

Koronavirüse karşı henüz kanıtlanmış bir tedavi yöntemi bulunmadığı için tedavinin temelini, hastaların bağışıklık sistemleri virüsle savaşırken, ciğerlerine yeterli oksijen verilmesi oluşturuyor.

350
Koronavirüs: Yoğun bakıma yatanların yüzde 33'ü deliriyor! - Sayfa 4

Ancak uzmanlar bunun, tedavi sürecinin sadece başlangıcı olduğunu kaydediyor. Yoğun bakım tedavisine olumlu yanıt veren ve taburcu olan bir hastanın iyileşme süreci karmaşık ve uzun. Psikolojik etkileri ise derin olabiliyor.

450