Gündem
17 Mar 2020 11:26 Son Güncelleme: 17 Mar 2020 11:31

Koronavirüs Kapalıçarşı'yı vurdu! Kapatılacak mı?

Turistlerin gözde mekanlarından olan Kapalıçarşı, koronavirüs salgınından en çok etkilenen yerlerden biri oldu. Ziyaretçi sayısının her geçen gün azaldığı Kapalıçarşı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, geçici olarak kapatmayı düşünebileceklerini söyledi.

Koronavirüs, İstanbul'da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Kapalıçarşı'yı da vurdu. Turist sayısında ciddi bir düşüş gözlenen Kapalıçarşı'da turist sayısını yüzde 20 azaldı.

'VERİLECEK TALİMATLARA UYARIZ'

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, Tarihi Yarımada'ya gelen turist sayısının da azaldığını belirterek, "Esnafımızdan ‘dükkânımızı açmayalım’ şeklinde teklifler de geliyor. Verilecek talimatlara uyarız. Kapalıçarşı’yı geçici olarak kapatmayı düşünebiliriz" diye konuştu.

Öte yandan Kapalıçarşı'da bir esnafa koronavirüs tanısı konulmasına ilişkin haberlere yönelik olarak konuşan Kurtulmuş, şunları söylemişti:

 "Aileyle iletişim halindeyiz. Kendileri test sonuçlarını bizden gizlemiyor ve bunu basınla paylaştık. Kendilerinin test sonuçları negatif. Fakat yanlarında çalışan bir kişi şu anda Çapa’da bulunuyor. Onun da testi negatif olarak çıkmış. Biz de bu bilgiyi esnafımızla paylaşıyoruz. Şu an pozitif çıkan bir emare yok"