Koronavirüs hastanesinden kan donduran görüntüler

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. İngiliz medyası Avrupa'da virüsün en çok can aldığı ülke olan İtalya'da hastaların tedavi edildiği bir hastaneden kan donduran görüntüler yayınladı.

Koronavirüs hastanesinden kan donduran görüntüler - Sayfa 1

Çin’den yayılmasına rağmen can kayıplarının bu ülkeyi geride bıraktığı İtalya’da ölü sayısı dün 427 artarak 3 bin 405’e yükseldi.

127
Koronavirüs hastanesinden kan donduran görüntüler - Sayfa 2

Koronavirüsün İtalya’daki merkezi konunumundaki Lombardiya bölgesinde görev yapan biçare doktorlar, çabalarının ne denli yetersiz olduğunu anlatıyor.

227
Koronavirüs hastanesinden kan donduran görüntüler - Sayfa 3

İngiliz Sky News televizyonu, Lombardiya bölgesine bağlı Bergamo kentindeki Papa Giovanni XXII Hastanesi’nden yayınlanan görüntülerde, koronavirüsüyle enfekte olan hastaların güçlükle nefes almaya çalıştığı görülüyor.

327
Koronavirüs hastanesinden kan donduran görüntüler - Sayfa 4

Hastanede görev yapan Dr. Lorenzo Grazioli, Sky News’e verdiği demeçte, “Hayatımda hiçbir zaman bu kadar stresli olmadım. Yoğun bakım uzmanıyım ve gergin anlara ve seçimlere alışığım. İnsanların durumu kritik ve hiç tedavi görmeden ölüyorlar ve siz fark yaratabiliyorsunuz” dedi.

427