Politika
13 Kas 2021 09:10 Son Güncelleme: 13 Kas 2021 09:16

Korkusuz yazarı Erdoğan’ın o sözlerine dikkat çekti! ‘MHP ile yollar ayrılıyor mu?’

Ahmet Takan, bugünkü yazısında Temel Karamollaoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından yapılan açıklamayla ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara kulislerini hareketlendirdi. Karamollaoğlu'nun görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamalar ise çok konuşuldu.

Karamollaoğlu, Erdoğan’ın “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” dediğini belirtti. Karamollaoğlu, Erdoğan’ın yüzde 50+1 dışında ekonomi ve dış politikada her şeyin dört dörtlük olduğunu düşündüğünü aktardı.

MHP İLE YOL AYRIMINA MI GELİNDİ?

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan ise "Tamam o zaman eyvallah demeyeceğim" diyerek şu noktalara dikkat çekti:

"AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” derken neyi kastetmiş?.. Küçük ortağı MHP’den mi şikâyetçi acaba? MHP ile artık yol yürüyemeyecek duruma mı gelmişler?.. Çünkü, bu ucube sistemi MHP ile el ele verip getirmişlerdi. Bu “mahsurlu” durumdan kurtulmak için anayasa değişikliği gerekiyor. Tayyip Erdoğan, MHP’nin kendisini tuzağa mı düşürdüğünü düşünüyor?.. MHP ile bir yol ayrımına gelinmiş olabilir mi?.. Erdoğan bu konuda bir imada bulundu mu?.. Tayyip Erdoğan, Temel Karamollaoğlu’na anayasa değişiklik düşüncelerinden bahsetti mi?..

Bununla beraber, MHP ile anlaşamadıkları seçim kanunu değişiklikleri hakkında bilgi verdi mi?.. Erdoğan’ın kafasında nasıl bir anayasa değişikliği ve seçim kanunu var?.. Erdoğan, ”mahsurlu” gördüğü konu için Temel Karamollaoğlu’ndan nasıl bir yardım istedi?.. Vee, dünkü sorumuzu tekrarlayalım; Erdoğan, istediklerini yapabilme adına, Millet İttifakı’nın diğer paydaşlarının ikna edilebilmesi için Temel Karamollaoğlu’ndan aracılık yapmasını istedi mi?..”

Yazının tamamı için tıklayın!