Medya
01 Haz 2022 11:22 Son Güncelleme: 01 Haz 2022 11:49

Korkusuz yazarı Can Ataklı Davutoğlu ve Babacan’a seslendi! ‘Lütfen kıvırtmayın, resmen çekilin…’

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Gezi Davası'nda şikâyetçi oldukları iddia edilen Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a çağrıda bulundu ve “Lütfen kıvırtmayın” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gezi Davası'nda şikâyetlerini çekeceklerine dair haberler, partili kaynaklar tarafından "zaten şikâyetçi olmadıkları" gerekçesiyle yalanlandı. Korkusuz yazarı Can Ataklı, "Lütfen kıvırtmayın, Gezi Davası’ndan resmen çekilin" başlıklı bugünkü yazısında, Babacan ve Davutoğlu'na seslenerek, “Siz gidin verin dilekçenizi savcılığa, onlar kabul etmesin; ayrıca adınızı iddianameye sizden habersiz biçimde 'davacı' diye yazan savcı hakkında suç duyurusunda bulunun” ifadelerini kullandı.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün gündeme getirdiği haberde Davutoğlu ve Babacan'ın şikâyetlerini çekecekleri belirtilmişti. Öztürk, Babacan ve Davutoğlu’nun bu kararlarını altılı masa toplantısından diğer muhalefet liderleri ile paylaşacaklarını yazmıştı. Öztürk’ün haberinin ardından DEVA ve Gelecek Partisi’nden isimler böylesi bir kararın olmadığı söyledi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

"Aradan bunca zaman geçti. Bu iki genel başkan daha fazla kıvırtmamalı. Ne demek “Hukukçulara danıştık, davacı olmaktan vazgeçemiyormuşuz” lafları? Siz gidin verin dilekçenizi savcılığa, onlar kabul etmesin. Olmadı konu şu an Yargıtay’da, gidin Yargıtay’ın kapısına verin dilekçenizi, bakalım onlar ne yapacak? Ayrıca gidin adınızı iddianameye sizden habersiz biçimde “davacı” diye yazan ve böylelikle hem sizin kişilik haklarınıza tecavüz eden hem de kamu davasına hukuk dışı biçimde davacı yazdıran savcı hakkında suç duyurusunda bulunun. Öyle oturduğunuz yerden “timsah gözyaşları” dökmekle olmaz bu işler."

Yazının tamamı için tıklayın!