Medya
28 Haz 2019 12:50 Son Güncelleme: 28 Haz 2019 13:20

Korkunç ifadeler şoke etti: 'Orada dur bakalım biraz abla!'

Eski milli futbolcu Emre Aşık ile boşanmak üzere olduğu altı yıllık eşi ve üç çocuğunun annesi Yağmur Aşık arasındaki davada, iddianamede yer alan ifadeler şoke etti.

Emre Aşık’ın çocuklarını darp ettiği iddia edilen eşi Yağmur Aşık’a 2 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, Aşık’ın, çocuğunun arkadaşlarına zarar verdiğini söyleyen okul müdürüne “Ben onu dövüyorum, söz dinlemezse siz de dövün” dediği yer alıyor.

İddianamede çocukların darp edilmiş fotoğrafları ve tanık beyanları yer aldı. Tanık olarak dinlenen çocukların bakıcısı S. S. ifadesinde, “Yağmur Hanım sürekli çocuklarını tartaklar. Şahitlik yapmamam için beni de darp etti” dedi. Bakıcının kızı tanık Ş. S. de, "Çocuklar bağrıştığında Yağmur Hanım odaya gelerek, 'Bıktım sizden, ömrümü tükettiniz, babanıza göndereceğim" diyerek bağırırdı. Çocukların üçünde de vücutlarında morluklar gördüm" ifadelerini kullandı. Şüpheli Yağmur Aşık’ın 8 aydan 2.5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi.

Eve gittiğimde beni döver

Okul müdürü A.D de verdiği dilekçede şunları söyledi: E.A. altına kaçırmaya başladı. Eve gitmek istemiyordu. Bana, ‘annem beni döver, bu kakalı kıyafetlerimi görmesin’ dedi. Ben de annesiyle görüştüm. Annesi bana ‘O bir canavar, biz pedagogla mı büyüdük. Biz dayakla büyüdük" dedi. E. bir gün okula tornavidayla geldi. ‘Bununla annemi, kardeşlerimi öldüreceğim. Allah’a annemi şikayet edeceğim’ dedi.” 

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Özay Şendir gündeme bomba gibi düşen bu olayla ilgili olarak "Orada Dur Bakalım Biraz Abla!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte Şendir'in bugünkü yazısından o bölüm:

"Bizim magazin haberi sandığımız şeylerin çoğu bir dram barındırıyor aslında. Bir çocuk düşünün önce... Tuvalet sorunu yokken, altına kaçırmaya başlıyor. Yumuşak huylu bir çocukken giderek daha saldırgan hale geliyor.
Öyle günlerden birisinde okul müdürü çocukla odasında konuşur, küçük çocuk, “Eve bu kakalı kıyafetimle gidersem annem beni döver” der. Okul müdürü anneye miniği pedagoga götürmesini önerir, anne, “Biz pedagogla mı büyüdük, ben dövüyorum, söz dinlemezse siz de dövün” der. Anneye ısrarla çocuğunu dövmemesi tembih edilir, “Onu ben doğurdum, istediğimi yaparım” cevabı gelir. İş, çocuğun bir gün okula tornavidayla gelmesine, “Ben ölüp, cennete gideceğim, Allah’a annemi şikayet edeceğim” demesine kadar varır. Dedikodu değil bu yazdıklarım, bir ifade tutanağına geçmiş satırlar.
Olayları anlatan müdire hanım, zaman zaman çocuğun vücudundaki morluklardan da söz etmiş ifadesinde. Keşke ifade vermek için babanın şikayetini beklemese, morlukları gördüğü an hemen polise başvursa, Aile Bakanlığı’nı devreye sokmak aklına gelseymiş... Emre Aşık ve çekişmeli boşanma davasının diğer tarafı Yağmur Aşık haberleri, karşılıklı suçlamaları, magazin haberidir, itirazım yok. Ama işin içine çocuğa şiddet girdiğinde, konu artık magazin haberi değildir. 
Bu kadına, doğurmuş olmanın, çocuklara şiddet uygulama hakkı vermediğini öğretecek kimse var mı bu ülkede?"