CineRadar
17 Haz 2016 08:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:19

Korku filmleri vizyonu ele geçirdi!

Haftanın vizyonunda öne çıkan iki film var, biri Özgür Bakar’ın ilgi çeken korku filmi Ammar’ın devamı olan Ammar 2: Cin İstilası, diğeri ise vizyonu oldukça geciken Lanetli Çocuk (The Boy)...

The Boy’un yönetmeni William Brent Bell, averaj bir korku filmi yönetmeni ancak önceki işlerinden daha eli yüzü düzgün, iyi paketlenmiş bir filmle çıkmış bu kez karşımıza, bunda son dönem İspanyol korku-gerilim filmlerini anımsatan gizem yüklü senaryonun da payı var elbette. Oyuncu yönetimi de oldukça başarılı. Başroldeki The Walking Dead yıldızı güzel Lauren Cohal ve Rupert Evans abartılı olmayan performanslarıyla filmi sürüklüyor.

Son paragrafta; bu büyük beklenti yaratmayan ama hiç de fena olmayan ve merakla izlenen bir korku-gerilim filmi, türün meraklıları filme daha büyük ilgiyle yaklaşacaklardır. Keşke vizyonu bu kadar gecikmeseydi.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Ammar 2: Cin İstilası

Özgür Bakar’ın yönettiği ve Özlem Polat, Cem Coşkun Aksakal, Balamir Emren ile Buse Narcı’nın oynadığı Ammar 2: Cin İstilası, Sami Dündar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İlk filmdeki kaset, gazetecilik bölümü okuyan gençler tarafından tez konusu olur. Feride ve Mustafa’nın ölümünü araştırmak üzere bir belgesel film hazırlamaya karar verirler. Olaya karışmış gerçek kişilerle görüşüp Fransa, Hollanda ve Belçika’daki araştırmalarını da tamamladıktan sonra son olarak Sivas’ta gerçek izlere ulaşırlar. Polisin kapattığı dosyanın Cinlerle bağlantılı olduğuna kesin olarak inanırlar.

Merkezi İstihbarat

Rawson Marshall Thurber’in yönettiği ve Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan ile Aaron Paul’ün oynadığı Merkezi İstihbarat (Central Intelligence), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, bir zamanların dalga geçilen öğrencinin, büyüyünce ölümcül bir CIA ajanına dönüşerek lise mezunlar buluşmasına gelişiyle başlıyor. CIA ajanı çok gizli bir vaka üzerinde olduğunu iddia ederek, eskiden kampüsün popüler adamıyken, şimdi parlak günlerini özleyen bir muhasebeci olan arkadaşını gönüllü göreve alır. Muhasebeci neye karıştığını fark ettiğinde vazgeçmek için artık oldukça geçtir.

Lanetli Çocuk

William Brent Bell’in yönettiği ve Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell ile Jim Norton’un oynadığı Lanetli Çocuk (The Boy), Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, genç bir kadının, ıssız bir köyde kendini bir kâbusun içinde bulmasını konu alıyor. Greta, 8 yaşında bir çocuğun bakıcılık görevini kabul ettiğinde, yaşlı bir çiftin, gerçek çocukmuş gibi muamele ettiği bir oyuncak bebek olan Brahms’e bakması için kendisini işe aldığını öğrenince şoke olur. 20 yıl önce kaybettikleri oğullarının yerine koydukları Brahms’in bakımı için Greta’ya mutlaka uymak zorunda olduğu bir kural listesi verilir.

Siyahın Elli Tonu

Michael Tiddes’in yönettiği ve Marlon Wayans, Kali Hawk, Affion Crockett ile Fred Willard’ın oynadığı Siyahın Elli Tonu (Fifty Shades of Black), The Moments Entertainment dağıtımıyla vizyona çıkarılıyor.



Filmde, Florence Henderson’un canlandırdığı Mrs. Robinson, tecrübesiz Christian’ı seks tekniklerinin yetersizliği konusunda eleştirerek bir travma yaşamasına sebep olur. Henderson, konu baskın kadını oynamaya geldiğinde geri adım atmayacağını söylüyor. “Yapabileceğim en uzak noktaya kadar zorladım.” diyor ve ekliyor: “Eğer işin içinde Marlon Wayans yoksa bir daha bunu asla yapmam.” diyor.

Senden Önce Ben

Thea Sharrock’un yönettiği ve Emilia Clarke, Sam Claflin, Jenna Coleman ile Matthew Lewis’in oynadığı Senden Önce Ben (Me Before You), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Lou, kıt kanaat geçinen ailesine yardım etmek için bir işten diğer işe giderek çalışmaktadır. O’nun neşeli görünüşü, şehir içindeki ‘Şato’da’ çalışmaya başladıktan sonra, sınanmaya başlar. 2 yıl önce trafik kazası geçirerek tekerlekli sandalyeye mahkûm olan ve bunun ardından dünyası tamamen kararan Will Traynor’un bakıcısı ve yardımcısı olur. O’na hayatın değerli olduğunu göstermeye karar verir.

Robinson Crusoe

Vincent Kesteloot ile Ben Stassen’nin yönettiği ve Yekta Kopan, Buğra Gülsoy, Matthias Schweighöfer ile Aylin Tezel’in seslendirdiği animasyon film Robinson Crusoe, Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kahraman kaşif Robinson Crusoe, gemisi batınca tek başına bir adaya düşer. Fakat adada pek çok hayvan türü yaşamaktadır; yani Robinson aslında pek de “tek başına” değildir. Daha önce hiç insanla karşılaşmamış olan adadaki hayvanlar için bu ilginç tür karada yürüyen bir deniz canavarıdır. Robinson kendine yeni bir hayat kurarken adanın sevimli sakinleriyle güzel bir dostluk kuracaktır.

B. O. K.: Bi O Kalmıştı

Burak Babayiğit’in yönettiği ve Murat Nazım Vardarlı, Andaç Semerci, Gülşah Yeşilot ile Mutia Gürsel’in oynadığı B. O. K.: Bi O Kalmıştı, FilmSeti tarafından vizyona çıkarılıyor.



Umutsuzlukların, hayallerin ve duygusal zenginliklerin yaşandığı Altuntaş ailesinin traji komik hikâyesi. Hayati, ailesi ile fakir bir hayat sürerken, abisi Bekir karısının babasından kalma kuyumcu dükkânını işletmektedir. Hayati her gün iş aramaya çıksa da pek başarılı olamamaktadır. Şans oyunlarına olan merakı yüzünden tanıdığı herkesin dilindedir. Gün olur devran döner ve en sonunda şans Hayati’ye de güler.

İnatçılar

Grimur Hakonarson’un yönettiği ve Sigurdur Sigurjonsson, Theodor Juliusson, Charlotte Boving ile Jon Benonysson’un oynadığı İnatçılar (Hrutar – Rams), Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gummi ve Kiddo, şehrin dışında geniş bir vadide yan yana evlerde yaşayan yaşlı iki kardeştir. Koç yetiştiriciliğine devam etmekte ve ülkenin en iyi koçlarını yetiştirmektedirler. Tek hayatları koçları olan bu iki inatçı kardeş, birbirleri ile 40 yıldır konuşmamaktadırlar. Günlerden bir gün Kiddo’nun koçu bulaşıcı ve ölümcül bir hastalığa yakalanır. İş koçlarına gelince inatçı ikili birlikte mücadeleye karar verirler.

Bin Başlı Canavar

Rodrigo Pla’nın yönettiği ve Jana Raluy, Sebastián Aguirre Boeda, Hugo Albores ile Emilio Echevarría’nın oynadığı Bin Başlı Canavar (Un Monstruo de Mil Cabezas – A Monster With a Thousand Heads), Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kanser olan kocasının tedavi masraflarını karşılamayı reddeden sigorta şirketi karşısında çaresiz kalan Sonia, eline bir silah alarak yetkilileri tek tek ziyaret etmeye başlar. Tek amacı ölümle boğuşan eşine ilaçları yetiştirmek olan kadının ikna etmesi gereken yetkililerin her biri, bin başlı canavarın görünen parçalarıdır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.