Gündem
30 Tem 2021 22:24 Son Güncelleme: 31 Tem 2021 00:07

Konya’da 7 kişinin öldürülmesi hakkında olay iddia!

Konya'da silahlı saldırıya uğrayan ve 7 üyesi öldürülen Dedeoğulları ailesinin daha önce ırkçı saldırıya uğradığı ve ırkçı bir saldırı sonucunda öldürüldükleri iddia edildi.

Konya'da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinin bulunduğu eve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişi katledildi.

DHA'nın haberine göre, olay, saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde meydana geldi.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi katledildi. Saldırının ardından ev ateşe verildi.

İtfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için müdahale başlattı.

Ateşe verilen ev itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için kentte çalışma başlatıldı.

DEDEOĞULLARI AİLESİ IRKÇI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Saldırıda katledilenlerin daha önce Kürt oldukları gerekçesiyle saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesi olduğu öğrenildi.

24 yıldır Hasanköy Mahallesinde yaşayan Dedeoğulları ailesi, defalarca saldırıya uğramıştı. Son olarak 12 Mayıs akşamı 60 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan aileden 7 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından tutuklanan 10 kişi tahliye edilmişti.