Gündem
07 Nis 2010 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

''KONUŞMALARIM BURAYA TAKILMIŞ!..'' SERBEST BIRAKILAN RIDVAN DİLMEN'DEN İLK AÇIKLAMA!..

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı. Peki neden gözaltına alındı? İlk açıklaması ne oldu?

İstanbul Polisi’nin bir ihbar üzerine başlattığı telekulak operasyonunda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen serbest bırakıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Dilmen, savcılığın talimatıyla polisten serbest kaldı.


FLAŞ!.. FLAŞ!.. FLAŞ!.. RIDVAN DİLMEN SERBEST BIRAKILDI!..

Dilmen’in bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne giderek, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali’ye ifade vereceği öğrenildi.

Dilmen, sabah erken saatlerde polis tarafından bir araçla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek sağlık raporu aldı. Hastaneye girerken ve çıkarkan neşeli hali dikkat çeken Dilmen, daha sonra hastaneden ayrıldı.

Gazeteci sevgilisi N.Y. ile eşi Ayşenur Dilmen’in telefonlarını, emekli ve görevden atılan polislerden oluşan bir çeteye dinlettiği iddiasıyla gözaltına alınan spor yorumcusu Dilmen, sabah saat 06.30 sıralarında Renault Clio marka araçta bulunan 2 polis tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Sağlık kontrolünden geçen "Şeytan" lakaplı eski futbolcu hastane personeli ve hasta yakınlarının şaşkın bakışları altında gülümseyerek hastaneden içeriye girdi.

Yaklaşık 5 dakika hastanede kalan Dilmen, geldiği arabanın yerine  Audi marka lüks bir araçla hastaneden ayrıldı.

Araca binmeden önce Dilmen, basın mensuplarının "Geçmiş olsun hocam" sözüne teşekkür etti.

Dilmen, "Bir çeteyi polis 1997 yılından itibaren teknik takibe almış. Benim de konuşmalarım buraya takılmış. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ifademi almak için çağırdılar. Ben de ifademi verdim" dedi.

Şüphelilerin adliyeye sevkleri bekleniyor


Yasadışı telefon dinleme soruşturmasında gözaltına alınan Rıdvan Dilmen ve aralarında işadamlarının bulunduğu 24 kişi geceyi emniyette geçirdi. Dilmen serbest bırakılırken, diğer şüphelilerin bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Ama emniyette şikayetçi sıfatıyla ifade veren Tanju Çolak, eski takım arkadaşı Rıdvan Dilmen’den şikayetçi olmadığını söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, gözaltı sayısının artabileceğini söyledi.