Medya
13 Şub 2011 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

''KOMUTANLARA TUTUKLAMA'' GECESİNDE HANGİ HABER KANALI, NE YAPTI?

Mübarek gitmiş, tantanası devam ederken Silivri'den ‘komutanları tutuklama' haberi geldi. Peki haber kanalları ne yaptı?

BÜYÜK HABER GECESİ KİMLER NE YAPTI?

Mübarek gitmiş, tantanası devam ederken Silivri’den ‘komutanları tutuklama’ haberi geldi. Peki haber kanalları ne yaptı?

Mısır konusu daha rahattı. Bir konuk yan tarafta konuşuyor, Kahire’den meydan görüntüsüyle işler fena gitmiyordu. Ama bu   Silivri rahatı bozdu.

* ‘Canlı Gaste’de Can Dündar hemen rotayı  değiştirdi. Ve Silivri’ye yöneldi. Uzun bir zaman dilimi NTV muhabiri ve telefon bağlantılarıyla gelişmeleri takip etti. Özden Örnek’in oğlu yönetmen Tolga Örnek’e bağlandı. “Babamla ve oradakilerle gurur duyuyorum” dedi Örnek.

* Samanyolu Haber de konuyu yakından takip etti. Ergenekon konusunda ‘uzman’ kanal için  kaçırılmaz bir fırsattı!
* Haber kanalları içinde en zor şartlarda çalışan Sky Türk gerçekten elinden geleni yaptı.
* Haberde iddialı TRT Haber bütün olanaklarına  rağmen ‘beklenenin altında’ bir performans gösterdi. Neydi bu? Silivri’den ayrılmamaktı. Silivri, Hasdal, Metris üçgeninde kalıp telefon bağlantıları, hatta  olabilirse stüdyoya konuk getirip bunu devam   ettirebilirlerdi. Kestiler.
* 24’te moderatör Fuat Kozluklu, Mübarek ile  Silivri  arasında gitti geldi. Ki arkasında program olmamasına karşın 24 zayıf kaldı.
* Habertürk ve CNN TÜRK canlı yayınlarda  yakalandılar. CNN Türk’te Şirin Payzın Meclis’te tartışılan cinsel suçları konu almıştı. Habertürk’te ‘Ara Haber’de şansa asker ve siyaset konusu vardı. Buradan hareketle sıcak habere gitmeye çalıştılar. TGRT’nin bir haber kanalı olduğunu ise logosundan anlamaya devam ettik!

Ben açıkçası muhabirleri ve canlı yayın araçlarıyla oralarda olan haber kanallarından hiç olmazsa birinin ‘durmaksızın’ yayın yapmasını beklerdim.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET