Medya
29 Tem 2013 12:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

KOMEDİNİN BÜYÜK USTALARI BAŞROLÜ BİR İNEKLE PAYLAŞIYOR!

Medyaradar, Muğla'da çekimleri devam eden Sürgün İnek filminin setini ziyaret etti. Müthiş oyunculardan oluşan kalabalık kadrosuna rağmen bu filmin başrolünde bir inek var!

Ertem Eğilmez’li Arzu Film zamanlarından bugüne görülmemiş bir kadroyu, Sürgün İnek filminin çekimleri için Muğla il sınırlarında bulunan antik kent Stratonikea’ya gittiğimizde gördük. Kimler yok ki bu filmde;

Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Vildan Atasever, Tolga Güleç, Tarık Papuççuoğlu, Yılmaz Gruda, Fırat Tanış, Sadi Celil Cengiz, Necip Memili, Köksal Engür ve Türk sinemasının efsanesi Eşref Kolçak!

Sürgün İnek, iki yıl önce Malatya’daki bir okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstünü kırınca sahibi tarafından başka bir köye ‘sürgüne’ gönderilen inek “Cemile’nin öyküsünü anlatıyor. 28 Şubat sürecine gönderme de yapan filmin vizyon tarihi de manidar; film 28 Şubat 2014’de vizyona girecek.

Neşeli bir set gününde bir arada yakaladığımız ekip keyifli ve sohbete açıktı ancak bunun siyasi bir komedi olmadığının, öyle algılanmaması gerektiğinin altını çizdiler. Türk sinemasının en büyük aktörlerinden biri olan Eşref Kolçak ise Medyaradar’a, ilk defa bir komedi filminde oynadığını, bu filmdeki arkadaşlarını çok sevdiğini söyledi.

Filmde önemli bir rolü üstlenen Fırat Tanış ise basının gezi olaylarındaki tavrı yüzünden röportaj vermek istemediğini belirtti. Bu beyan oyuncuyla konuşmak için orada olan basın mensuplarını hayal kırıklığına uğratsa da ünlü oyunculardan oluşan film ekibi sayesinde bol bol röportaj yapıldı.

Bu sohbetlerin odağında ise film kadar Gezi Parkı direnişi de yer aldı. Eylemler sırasında başbakanla görüştüğü için eleştirilen Hasan Kaçan ile direnişin sembol isimlerinden biri haline gelen Şebnem Sönmez’in filmde karı-kocayı canlandırması hayli ilginç…

Haber: Murat Tolga Şen