Medya
16 Kas 2021 08:19 Son Güncelleme: 16 Kas 2021 08:21

Koltuk krizinin arkasında yatan olay ortaya çıktı! ‘Tam 27 yıl önce...’

Saygı Öztürk, geçtiğimiz haftaya damga vuran Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesini ve yaşanan ‘koltuk krizi’ni bugünkü köşesinden aktardı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, geçtiğimiz haftaya damga vuran Recep Tayyip Erdoğan ile Temel Karamollaoğlu görüşmesini ve görüşmede yaşanan ‘koltuk krizi’ni bugünkü köşesinden aktardı. Öztürk, söz konusu ‘krizin’ 27 yıl önceki bir olaya dayandığını yazdı.

1994 yerel seçimlerinde dönemin Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olarak dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu düşündüğünü yazan Öztürk, "Karamollaoğlu İstanbul için gönüllü değildi, Sivas'ta bir dönem daha başkanlık yapmak istiyordu." dedi.

BU BENİM İÇİN SON ŞANS

O dönem Erdoğan'ın Sivas'a gittiğini yazan Öztürk, Erdoğan'ın Halil İbrahim Karademir'in evinde misafir edildiğini ve Karamollaoğlu'nun aslında Erdoğan ile yüz yüze görüşmek istemediğini ifade etti. Bunun üzerine Karademir'in evindeki telefonla görüşme yapıldığını aktaran Öztürk, yaşananları şöyle aktardı:

"Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kendisi için son şans olduğunu belirtiyor, “Siz Sivas'ta devam edin, İstanbul adayı ben olayım” diyordu. Karamollaoğlu ise bu konuda kendisinin yapacak bir şeyi olmadığını, gidip Erbakan'la konuşmasını önerdi."

BİR HAFTA AÇIKLAMAZSANIZ ÇÖZÜLÜR

Öztürk'ün anlattığına göre Erdoğan, Karamollaoğlu'ndan adaylığını bir hafta daha açıklamamasını istemiş, bu bir haftada her şeyin çözüleceğini söylemişti. Karamollaoğlu ile yüz yüze görüşemeyen Erdoğan, İstanbul'a dönerek Oğuzhan Asiltürk ile görüşmüş ve neden İstanbul adayı olması gerektiğini ona da aktarmış.

ERBAKAN KIZDI

Gelişmelerin Erbakan'ı kızdırdığını aktaran Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Temel Karamollaoğlu'nun adaylığını açıklamaması, İstanbul için pek de gönüllü olmaması Erbakan'ı kızdırdı. Karamollaoğlu da “Ben, Sivaslılara bir dönem daha başkanlık yapacağımı söylemiştim. Şimdi yanlış olur” diyordu. Bunun üzerine aday Erdoğan yapıldı ve tüm kamuoyu araştırmalarını alt eden Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi."

GEÇMİŞİN İNTİKAMI

Karamollaoğlu'nun Sivas'ta Erdoğan ile yüz yüze görüşmemesinin rövanşının koltuk olayı ile alındığını savunan Saygı Öztürk, yazısını şu ifadelerle bitirdi: "Aslında bu 27 yıl önce yaşananların bir rövanşı gibiydi. En azından bu olayı ayrıntılarıyla bilen ve siyasi gelişmeleri o dönem yakından izleyenler konuyu böyle değerlendirdi. Bize de gizli kalmış bu konuyu yazmak düştü."

Yazının tamamı için tıklayın!