‘Kolej Havası’nın galası gerçekleşti!

1989-1992 yılları arasında üst üste üç şampiyonluk kazanan Beşiktaş Futbol Takımı’nın efsane dönemine odaklanan ‘Kolej Havası’ belgeselinin galası Vodafone Park’ta gerçekleşti. 6 Eylül’de sinema ve futbolseverlerle buluşacak filmin galasına Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman ve Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı başta olmak üzere Beşiktaşlı yönetici, futbolcu ve ünlü isimler katıldı.

‘Kolej Havası’nın galası gerçekleşti! - Sayfa 1

6 Eylül’de vizyona girmeye hazırlanan Türkiye futboluna damga vurmuş ve Metin-Ali-Feyyaz ile özdeşleşen Beşiktaş Futbol Takımı’nı konu alan ‘Kolej Havası’ belgeselinin galasına ilgi oldukça yoğundu. Vizyon öncesi gerçekleşen galaya Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman başta olmak üzere siyah beyazlı ekibin efsanelerinden Metin Tekin, Rıza Çalımbay, Recep Çetin, Ziya Doğan, Gökhan Keskin, Rasim Kara, Süleyman Oktay gibi önemli isimler katıldı.

117
‘Kolej Havası’nın galası gerçekleşti! - Sayfa 2

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; "Beşiktaş JK'nın başarılarla dolu dolu yakın tarihine güzel bir açıdan bakan ‘Kolej Havası’, geçmişimizle geleceğimizi birbirine bağlayan kalıcı bir eser. Özellikle genç Beşiktaşlılar'a kulübümüzün değerlerini özel bir pencereden aktaran yapımda emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

217
‘Kolej Havası’nın galası gerçekleşti! - Sayfa 3

‘Kolej Havası’, Serpil Hamdi Tüzün’ün kurduğu Özkaynak Düzeni ile başlayıp Süleyman Seba’nın temsil ettiği değerlerle yoğurulan bu ekibin hikayesinin köklerine iniyor. Metin Tekin, Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek gibi efsane futbolcuların yanı sıra filmde Zafer Algöz ve Feridun Düzağaç gibi sanatçılar da Beşiktaş taraftar ilişkisine ve dönemin atmosferine dair anılarıyla yer alıyorlar.

317
‘Kolej Havası’nın galası gerçekleşti! - Sayfa 4

Yönetmenliğini Sertan Ünver’in, yapımcılığını Güverte Film’in üstlendiği ‘Kolej Havası’ ekibi, Türkiye müzik tarihinin iki önemli ismi Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı’nın hikayelerinin ölümsüzleştiği ‘Blue’ belgeseliyle adlarından söz ettirmişlerdi.

417