Gündem
01 Eki 2013 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

KOKAİN DAVASINDA ŞOK İDDİALAR! GİZEM GETİRİYOR, ÇAĞATAY SARIYORDU!

Ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren hakkında dava açıldı!

Ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren hakkında “uyuşturucu temin etmek” suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Savcılığı’nda görevli Savcı Abdullah Mirza Coşkun tarafından hazırlanan 149 sayfalık iddianamede 4’ü tutuklu 34 şüpheli yer alıyor. İddianamede Çağatay Ulusoy 33 numaralı, Gizem Karaca ise 34 numaralı şüpheli olarak yer aldı.

Uyuşturucu çetesinin liderinin Şeref Deniz olduğu belirtilen iddianamede, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren’in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer’den temin ettiği kokain maddelerini evinde kullandığı, uyuşturucu maddeleri genellikle gecenin geç saatlerinde sipariş ettiği, uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği vurgulandı.

Eren’in tahlilinden kokain çıktı

Cenk Eren’in soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik, organik bağı olmadığı, savunmasında hiçbir uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain maddesini kullandığının anlaşıldığı da iddianamede yer aldı. Cenk Eren’e “başkalarına uyuşturucu esrar maddesi verme” suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Şüphelilerden Ayşe Selin Borankay’ın, Nuri Kösem’den Cengiz Esmer’in telefon numarasını aldıktan sonra kokain maddesi temin etmek için Cengiz Esmer isimli şahsı aradığı, kokain maddesini Çağatay Ulusoy’a vermek üzere temin ettiği, aynı zamanda kendisinin de esrar ve kokain maddesi kullandığı, temin ettiği kokain maddelerini Mehmet Çakır’a da temin ettiği, Cengiz Esmer ile  Whatsapp, BBM ve Facebook üzerinden haberleştiği belirtildi.

* Yüksel Venedik (Cenk Eren), kokaini evinde kullanıyor. Geç saatte sipariş ettiği uyuşturucunun, evlere teslimini sağlıyor.

* Ayşe Selin Boronkay, sosyal medyadan haberleştiği Cengiz Esmer’den istediği kokaini ofiste teslim alıyor.

* Esmer’in hesabına yatırılan uyuşturucu paralarının açıklamasına ise ‘çekim ödemesi’ notu düşülüyor.

* Çağatay Ulusoy, esrar içmek için Gizem Karaca’yı evine çağırıp, sarma kağıdını oyuncuya aldırıyor.

* Ulusoy, ‘Adını Feriha Koydum Emirin Yolu’ dizisinin dublajı için Yusuf Hasan Akgün’ün evine giden Karaca’dan esrar getirmesini istiyor.

* Karaca ile Ulusoy’un esrarı evlerinde kullandıkları belirleniyor.

Şüpheliler önümüzdeki günlerde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.