Kitap
10 Mar 2010 00:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

KOD ADI: DÜĞÜN-DAĞLICA

Nevzat Çiçek tarafından kalem alınan "Kod Adı: Düğün-Dağlıca" kitabı, Türkiye'nin yol ayrımına getirildiği bir baskının perde arkasını okuyucuya sunuyor.

Kitapta, Dağlıca Baskını Belgelerinin nasıl sızdırıldığı, baskından dokuz gün önce alınan görüntü ve istihbarati bilgilerin akıbetinin yanı sıra PKK’nın üst komuta kademesinden Duran Kalkan ve Bahoz Erdal’ın eylemi nasıl yönettiği ve telsiz konuşmalarına ayrıntılı bir şekilde yer veriliyor. 

Kitabın en çok ses getirecek iddiaları arasında Amerikalıların baskından üç saat sonra verdikleri istihbarat bilgisi ve bilgi paylaşımının  nasıl yapıldığının detaylarıyla anlatılması. Dağlıca Baskınında TÜBİTAK Raporu ile bozulduğu tespit edilen telsiz sistemlerinin yanı sıra sekiz askerin verdiği ifadelere de geniş bir şekilde yer verilirken,kitapta baskınla ilgili olarak Türkiye’nin baskın sonrası yapacağı sınır ötesi harekatla ilgili çarpıcı tespit ve derlendirmeler de yer alıyor. Kitapta baskından sonra yapılan "Tahkikat Raporu"nun ayrıntılarına da yer verilirken, suçlanan askerlerden Ramazan Yüce'nin Kuzey Irak'tan Türkiye'ye getirildikten sonra konulduğu Van Askeri Cezaevi'nde mahkemeye verdiği 16 sayfalık mektubunun orijinali de yer alıyor.
 
Kitabın en ilginç ayrıntılarından birisi de Dağlıca Belgeleri'nin Ankara'da nasıl alındığının ayrıntılarıyla Çiçek tarafından anlatılması. Yargılanan sekiz askerin ifade tutanaklarının da yer aldığı kitap, Dağlıca Baskını'ndan önce alınan telsiz konuşmalarına da ayrıntılarıyla yer veriyor. İstihbarat raporlarına göre Dağlıca Baskını'ndan sonra AK Parti'nin sınır ötesi operasyona zorlanması ve gelecek şehit cenazeleri ile birlikte AK Parti'nin yıpratılmasının amaçlandığı ifade ediliyor. Kitapta baskın sonrası medyanın takındığı tavırda ayrıntılarıyla anlatılıyor.