Gündem
02 Oca 2024 15:08 Son Güncelleme: 02 Oca 2024 15:45

Kocaeli'de işçilerin yemek ve servisinin kesildiği fabrikada bir skandal daha

İşçisinin yemeğini ve servisini kesmesiyle gündeme gelen Kocaeli'deki Tezcan Galvaniz fabrikasının patronu Sadettin Tezcan yeni bir skandalla gündeme geldi. İşle ilgili bir konu nedeniyle çağırdığı işçisinin önce eline vuran Tezcan sonrasında ise elindeki kağıtları suratına attı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın fabrikaya müfettiş gönderdiği ve olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kocaeli'de işçisinin yemeğini ve servisini kesmesiyle gündeme gelen Tezcan Galvaniz fabrikasında patron, bir işçinin elindeki kağıtları suratına fırlattı. Patronun işçiye hakaret de ettiği ileri sürülürken, yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

İŞÇİLER KIŞLIK KIYAFET İSTEDİ, PATRON YEMEK VE SERVİSİ KESTİ
Kocaeli'de uzun yıllardır üretim yapan Tezcan Galvaniz fabrikasında, sözleşmede yer alan maddeye dayanarak işçiler kışlık kıyafet istedi. Ancak iddiaya göre fabrikanın patronu, talebe karşılık işçilerin yemeğini ve servisini kesti, fabrikanın müdürü de işçilere, "Patronun dediği olacak, gidin lokantada yiyin" açıklamasını yaptı.

YARDIMLARINA KARTEPE BELEDİYESİ YETİŞTİ
Servis hakları da ellerinden alınan işçilerin yardımına Kartepe Belediyesi yetişti. Otobüsün geçmediği bölgeden işçilerin ulaşımı, belediye tarafından sağlanan araçlarla karşılandı.

FABRİKA PATRONU KAĞITLARI İŞÇİNİN SURATINA ATTI
Söz konusu fabrikada bir skandal daha yaşandı. İddiaya göre fabrikanın patronu Sadettin Tezcan, işle ilgili bir konu nedeniyle çağırdığı bir işçisine hakaretler savurdu. İşçinin eline vuran Tezcan, kağıtları önce yere ardından işçinin suratına attı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

BAKANLIK FABRİKAYA MÜFETTİŞ GÖNDERDİ
Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı fabrikaya müfettiş gönderdi. Son yaşanan olayın ardından da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.