Ekonomi
08 Oca 2024 22:12 Son Güncelleme: 08 Oca 2024 22:13

Koç Holding Şirketi Tat Gıda'nın satışı ile ilgili flaş gelişme

Tat Gıda’yı satın almak üzere teklif veren iki borsa şirketinden biri olan Yayla Agro’dan önemli bir açıklama geldi. Şirket “Teklifimiz kabul edilmedi” açıklaması yaptı.

Konuya ilişkin Yayla Agro AŞ’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada “Şirketimiz tarafından 06 Kasım 2023 tarihinde yapılan bildirimde Tat Gıda Sanayi A.Ş'nin % 53,33 oranındaki paylarının satın alınması için yürütülen süreçte Şirket'imizin bağlayıcı teklifini Satıcı tarafa ilettiği bildirilmişti” denildi.

YAYLA: SÜREÇ BİZİM İÇİN SONLANDI

Şirket açıklamasının devamında ise “Bugün itibariyle bağlayıcı teklifimizin kabul edilmediği tarafımıza iletilmiş olup süreç şirketimiz açısından sonlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Tat Gıda için teklif veren bir diğer borsa şirketi ise Dardanel Gıda’ydı.

TEMELİNİ VEHBİ KOÇ ATMIŞTI

Tat’ın temelini atan isim, Koç Holding’in de kurucusu olan merhum iş insanı Vehbi Koç. Şirketin temeli 1967 yılında atıldı. Konservede en güçlü marka konumunda bulunan Tat Gıda Borsa İstanbul’da da işlem görüyor. Şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. Şirketin kayıtlı sermayesi ise 136 milyon TL.