Televizyon
06 Kas 2013 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

KIZLAR ERKEKLER AYNI EVDE! ŞAMİL TAYYAR'DAN O DİZİYE SERT SÖZLER!

Şamil Tayyar, televizyon dizileriyle ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu, hatta bir dizinin de ismini verdi.

Beyaz TV’de 1’E Bir programına konuk olan Şamil Tayyar, televizyon dizileriyle ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu, hatta bir dizinin de ismini verdi.

Beyaz TV’de Bülent Çöltekin’in moderatörlüğünde yayınlanan 1’E Bir programına Şamil Tayyar ve Berhan Şimşek konuk oldu.

Özellikle, dün başlayan "öğrenci evleri" tartışmasının değerlendirildiği programda Şamil Tayyar oldukça çarpıcı bir iddiaya imza attı.

"BAZI DİZİLERİN SENARYOLARI TESADÜFİ DEĞİL"

Şamil Tayyar, TV ekranlarında yer alan bazı dizilerin Türk aile yapısını bozmak kastıyla bilinçli olarak kurgulandığını belirtti.

Tayyar, bir dizinin de ismini verdi. Kavak Yelleri dizisinde yaşananların Türk aile yapısına kesinlikle uygun olmadığını söyleyen Şamil Tayyar, bu tür dizilerle Türkiye’ye bir hayat tarzı sunulmaya çalışıldığını ifade etti.

Şamil Tayyar konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Batı, Türkiye’deki aile yapısını dinamitlemek için değişik araçları kullanmaya başladı. Bunlardan birisi kitle iletişim araçları. Ben iletişim uzmanıyım. Bugün birçok önemli kanalda yayınlanan dizilerin senaryolarının tesadüfen kurgulandığını düşünmüyorum. Bir kısmının, reyting amaçlı, para kazanmak amaçlı olabilir. Ama bir bölümünün de her ne kadar, yerli yapımcılar bu kaygıyla çıkmış olsa bile arkasındaki iradenin Türk toplum yapısını bozmaya yönelik bir senaryoyu hayata geçirmek istediğini düşünüyorum.

"KAVAK YELLERİ DE O DİZİLERDEN BİRİ"

Örnek olsun diye söyleyeyim; Kavak Yelleri dizisi. Bu dizi bir proje diziydi. Bir grup genç, kızlar erkekler aynı evde kalıyorlar, birbirlerine aşık oluyorlar, yatak sahneleri geliyor… O ev ortamında gençlerin hayatını anlatan bir dizi.

O diziyle ve benzer dizilerle Türkiye’ye bir hayat tarzı sunulmaya çalışılıyor. Bu hayat tarzının özellikle büyükşehirlerde giderek yaygınlaşmaya başladığını görüyoruz. Bu bir genel anlayışa, hayat tarzına dönüşürse, şu ana kadar övgüyle söz ettiğimiz Türk aile yapısı büyük bir şekilde bundan zarar görür."