Röportaj
25 Ağu 2011 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

'KIZIM NEREDE GÜZEL PROJEYDİ, YAZIK ETTİLER'

Kızım Nerede dizisinde başrol oynayan fakat parasını alamadığı için yapım şirketini mahkemeye veren Ece Uslu ayrıntıları ve yeni projelerini anlattı...

İşte Ece Uslu röportajının tamamı:

Yeni oyununuz ‘Tom Dick ve Harry’le başlayalım...
Tiyatroya başladığım için keyfim yerinde. Ak’la Kara tiyatrosuyla daha çok oyunlar oynarız inşallah. Her zaman sorulan bir soru var:  “Sinema mı, tiyatro mu, dizi mi?” Benim için hepsinin yeri ve tadı ayrı. Ama tiyatroyu özlemiştim tabii. Seyirciden bire bir reaksiyon alıyoruz. Sahnede olmanın verdiği keyif bambaşka.

Hangi karakterde izleyeceğiz sizi?
Linda’yı oynayacağım. Etrafında  dönen olaylardan haberi yok. Genç ve  heyecanlı bir tip.

Oyunun konusundan bahsedebilir  misiniz biraz?
Linda ve Tom birbirlerini çok seven bir çift. Evliliklerindeki tek eksik, çocuk. Evlat edinmek istiyorlar. Bu konu üzerinden  hikayeyi anlatıyoruz. Son dönemlerin en iyi yazılmış vodvil oyunlarından biri. Keyifli  bir komedi.

Siz evlat edinmeyi düşünür müsünüz?
Şu an için hayır. Kendim çocuk   doğurmayı, anne olmayı uzun bir süredir  istiyorum.

Hayatınızda biri var mı?
Evet.

Peki, evlilik uzak mı?
Uzun zamandır doğru insanı bekliyordum. Umarım bulmuşumdur. Kısmet.

Günümüz ilişkileri hakkında ne  düşünüyorsunuz? Evlilikler pek uzun ömürlü olmuyor artık...
Ne yazık ki hiçbir şey eskisi gibi yaşanmıyor. İlişkiler de çok çabuk tüketiliyor. Benim gözümde çok başka bir yeri var evlilik kurumunun. Çok kutsal, çok değerli. Sadece çocuk doğurmak için böyle bir şey yapılmaz. Ben de aile kurmak istiyorum.

“Projelerin bitişi benim şansızlığım” 
Ekranda yer aldığınız projeler talihsiz bir şekilde bitiyor...
Herhalde benim şansızlığım. Böyle tatsız olaylar yaşayabiliyoruz. Ekip olarak durdurmuştuk işi. “Bütün borçlar kapanırsa devam ederim” dedim. Ödenmediği için de devam etmedim. Mahkemesi devam ediyor.

Yaşananlar size yanlış seçimler  yaptığınızı düşündürdü mü?
Hayır. Bu sorun seçimlerimle alakalı değil. Ekip olarak yaşadık her şeyi. ‘Kızım Nerede’ güzel bir projeydi. Uyarlama bir işti. Çok daha iyi olabilirdi. Ama yazık ettiler. Rol aldığım iki işin üst üste böyle olması ve 11 bölümde bitirmemiz... O biraz enteresan.

Proje seçimlerinizde sizin için önemli olan nedir?
Senaryo, kadro, yönetmen, yapım şirketi, bunlar bir bütün. Her şeyin iyi olması gerekiyor. Ama arada şansızlıklar olabiliyor.

Yeni bir dizi projesi var mı?
Geçen senelere göre daha çok teklif geldi aslında. Şu an için anlaştığım bir proje yok. İki ayrı yapım şirketiyle görüşüyorum. İyi bir dizi yapacağım inşallah.

Sinema?
Şu an hiçbir proje yok. En son Uğur Yağcıoğlu’nun bir projesinde rol almıştım. Bekliyorum güzel işleri. Sinema benim için birinci sırada diyebilirim.

Sizi genelde dram işlerinde izliyoruz. Farklı bir rol beklentiniz yok mu?
Dram işleri daha çok tutuyor. Dizilerde birçok karakter ağlıyor. Oynadığım son projelerdeki karakterler birbirine yakın olabilir. Ama yaptığım bir yığın iş var. ‘Zerda’ büyük bir aşk hikayesiydi ve töreyi anlatıyordu. ‘Kara Melek’ bambaşkaydı. O iki iş üst üste geldiği için aynı tip karakterleri canlandırdığım düşünülüyor. Ama ikisi de çok farklıydı aslında. ‘Elveda Derken’de kanser hastası bir kadını oynuyordum. ‘Kızım Nerede?’deyse kızı kaçırılmış bir kadını oynadım.

Kariyerinizde şu an bulduğunuz noktayı nasıl tanımlarsınız? 
Ömür boyu oyunculuk yapmak istiyorum. Öğrenme- nin sonu olmadığı gibi bu işin de sonu yok. Yeni şeyler öğrenmeye devam edeceğim. Bu işte öğrenme deneyimden geçiyor.


“Ekimde sahnede”
Final yapan ‘Kızım Nerede?’de Suna karakterini canlandıran Ece Uslu, yeni tiyatro oyunu ‘Tom Dick ve Harry’le ekimde sahnede olacak. Süpervizörlüğünü Haldun Dormen’in yaptığı oyunun kadrosunda Hakan Altuntaş, Nur Subaşı, Mustafa Dinç, Nazan Diper, Beril Senvarol ve Taylan Atlıhan var.

Senem AYDIN/MİLLİYET