Magazin
17 Tem 2012 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

''KIVANÇ TATLITUĞ KÖLE DEĞİL''

Kıvanç Tatlıtuğ ile menajer Erkan Özerman arasındaki “sözleşme feshi” davasında sürpriz gelişme

Kıvanç Tatlıtuğ ile menajer Erkan Özerman arasındaki “sözleşme feshi” davasında tayin edilen 5 kişilik bilirkişinin dördü, ünlü oyuncuyu haklı buldu

Hazırlanan raporda “Sözleşmede oyuncu tam bir meta gibi tanımlanmış. Sadece hukuki değil, insani olarak da hiçbir hak tanınmamış” denildi.

Vatan gazetesinden Gizem Gürsoy’un haberine göre ünlü organizatör Erkan Özerman, 3 yıl önce oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’a “Aramızdaki menajerlik sözleşmesini haksız yere feshettin” diyerek dava açmıştı. Özerman, Tatlıtuğ’dan 146 bin 500 TL talep etmişti. Mahkeme ise konunun çözülmesi için aralarında ünlü şarkıcı Erol Evgin’in de bulunduğu 5 kişilik bilirkişi tayin etmişti. Raporunu tamamlayan bilirkişi davada Kıvanç Tatlıtuğ’u haklı buldu ve gerekçelerini şöyle açıkladı:

- İçinde bulunduğumuz dönemde sanatçı ve menajer arasındaki sözleşmelerin genel niteliği, bu tip sözleşmelerin özellikle sanat hayatında yeni başlayan ‘sanatçı adayları’ nezdinde doğurabileceği manevi baskı ve sıkıntılar, bu tip sözleşmelere imza atan sanatçı adaylarının alternatifsizliği ve insan hak ve özgürlükleri gibi değerler dikkate alındığında bu anlaşmanın sanatçı aleyhine şartlar ve yükümlülükler doğurduğu ortadadır.

- Sanatçının her eyleminin bu asimetrik sözleşme şartlarınca denetlenebilir ve çıkar üretilebilir bir meta gibi tanımlandığı gözlemlenmiştir. Hukuki alan bir yana, insani ve toplumsal bakımdan da dava dosyasında yer alan ve tarafları bağlayan sözleşmenin etik açıdan sorgulanabilir olduğu kanaati oluşmuştur.

Bilirkişi raporu önümüzdeki duruşmalarda değerlendirilecek ve buna göre karar verilecek.