Gündem
26 Ara 2016 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:18

Kışın İtalya’ya gitmek için neden çok!

İtalya, Akdeniz'in en güzel plajları ve baharın rengarenk çiçekleri ile yaz ve ilkbahar aylarında turist akınına uğruyor.

Yaz dönemine denk gelen yemek ve sanat festivalleri ile birlikte görülecek ve gezilecek tarihi ve doğal yerleri de yurtdışı turu seçenekleri arasında yaz sezonunda muhteşem bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. İtalya'nın her mevsim güzel olduğu gerçeğini hafızamızda tutarak bu ülkenin kışın da bambaşka güzellikler ve sürprizler yaşattığını unutmamamız lazım. Şayet İtalya turunuzu kışın yapmayı planlıyor ama kışın İtalya'ya gitmek konusunda endişe yaşıyorsanız bu yazı tam da size göre.
 
Venedik Maske Karnavalı ile İtalya’da Kış Başka Güzel
 
Her yıl şubat ya da ocak ayı içerisinde yapılan ve 2017 senesinde 18 Şubat ile 28 Şubat  tarihleri arasında düzenlenecek olan Venedik Karnavalı, yalnızca kışın İtalya'ya gideceklerin denk gelebileceği bir etkinlik. Dünyanın her yerinden yüzlerce turist, Venedik Karnavalı'na gelmek için İtalya'ya kışın gelmeyi tercih ediyor.  Dünyadaki en iyi festivallerden biri olan ve her gün ayrı bir etkinliğin düzenlendiği Venedik Karnavalı'nda, maskeleriyle sokakları panayır alanına dönüştüren İtalyan ve yabancı turistlerin arasına siz de bir maske alarak dahil olun. Kışın İtalya'ya gitmekten endişe duymanız için hiçbir sebep yok. Venedik turunu kış aylarında planladığınızda bu mükemmel ve dünyaca ünlü festivali de kaçırmamış olacaksınız.

Ortaçağ Döneminden Bugüne Birçok Kutlama Bulunuyor
 
Kışın İtalya'da düzenlenen tek festivalin Venedik Karnavalı olduğunu sanmayın. Ülkenin genelinde farklı kentlerde kış döneminde gerçekleştirilen festivaller ve karnavallar bulunuyor. Kimi zaman sanat, kimi zaman geleneksel festivallerden olan bu etkinlikler için İtalya'da kışın olmanız gerekiyor. Venedik Karnavalı dışında kışın düzenlenen Epifani ve Befana Festivali, tüm İtalya'da kutlanıyor. En görkemli kutlama ise Roma'da ve Vatikan'da yapılıyor. Hristiyan geleneklerine göre Befana adlı kutsal cadının, Epifani öncesinde (İsa'nın doğumunda onu ziyaret eden üç müneccimlerin ziyaret günü) ortaya çıkacağına inanılıyor. Bu gün ise 5 Ocak'ı 6 Ocak'a bağlayan geceye denk geliyor. Festival kapsamında Vatikan rengarenk oluyor ve İtalyan halkı Ortaçağ’a ait geleneksel kıyafetler giyerek sokakları dolduruyor. Roma ile birlikte kışın İtalya'da düzenlenen bir başka festival ise Festival Del Maggio Musicale Fiorentino oluyor. İtalya’nın en ünlü klasik müzik festivali olan Festival Del Maggio Musicale Fiorentino, her yıl ocak ve şubat aylarında Floransa'da düzenleniyor. Kışın İtalya'yı gitmek için bir başka sebep de saydığımız bu ilginç ve güzel festivaller oluyor.
 


Eğer İtalya gezinizi kış aylarında yapmayı düşünürseniz bu ülkedeki birçok şehrin ve köyün Alpler'e yakın olduğunu unutmayın. İtalya Alpleri'ne kurulu birbirinden güzel köylerin tadını, yalnızca kışın İtalya'ya gittiğinizde çıkarabiliyorsunuz. San Martino di Castrozza, Canazei, Val di Funes, Cervinia gibi birçok yer, kayak turları ile gezilen yerlerin başında geliyor ve çok önemli kayak merkezlerinin olduğu ve hem profesyonel hem de amatör kayakçıları ağırlayan dünyanın en iyi bölgeleri arasında yer alıyor. Eğer kayak sporu ile ilginiz varsa sizin için kış kavramı zaten tartışılmaz ama benim kayakla işim yok, Alpler'de ne yapacağım diyorsanız, burasının sadece kayak merkezlerinden olduğunu düşünmeyin. Mükemmel İtalyan köyleri, dünyaca ünlü şarapları ve yemekleriyle Alpler'de olmak yeter ve artar bile.
 
Noel zamanı İtalya turlarına katılmak ise yine sadece ve sadece kış aylarında mümkün oluyor. Roma ve Floransa gibi klasik İtalya şehirlerinin yanı sıra Toscana Bölgesi'ndeki kasabalar da İtalya gezinizi kışın yapmanız için birer sebep. Yılbaşı eğlencelerinin nabzı elbette başkent Roma'da atıyor. Sokak eğlenceleri, partiler, konserler, noel pazarları İtalya'da yılbaşını unutulmaz kılıyor. Hem noel zamanı ünlü Aşk Çeşmesi'ne para atarsanız belki bir sonraki noel'de yeniden İtalya'da olursunuz.
 


İtalya gezinizi kışın yapmaya karar verdiyseniz ülkenin kışı hakkında da birkaç bilgi vermek gerekiyor. Kış turizminin canlı olduğu dönem, aralık ve mart ayları arasındaki dönem oluyor. Bu dönem kuzeydeki şehirler oldukça yağışlı, karlı ve rüzgarlı olabiliyor. İtalya'nın güney şehirleri, kuzey şehirlerine oranla nispeten biraz daha ılıman bir havaya sahip olsa da, kış döneminde güney şehirlerinde yapacak çok şey bulamayabilirsiniz. Neticede Güney İtalya, yaz ve bahar aylarında kalabalıklaşıyor. Bu yüzden rotanızı doğrudan kuzey ülkelere ve İtalya Alpleri'ne çevirmenizi öneririz. Kışın İtalya turunuzda yer alması gereken kuzey şehirleri Milano, Bologna, Venedik, Genevo ile Orta İtalya'da yer alan Roma ve Floransa yer almalı.
 
 
 
 


ETİKETLER
#italya #italta tatil