Gündem
03 Eki 2010 11:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

KİŞİLİK HAKLARIMA SALDIRI VAR! TRT HABER MÜDÜRÜ'NDEN SUÇ DUYURUSU!

TRT Haber Müdürü Erol Yüksel,İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasından tutuklu Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul’da İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında tutuklu bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’e hakaret suçundan yargılanan TRT Haber Müdürü Erol Yüksel, davada ağlayarak savunma yapan Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

İrem Çiçek, PKK’nın Tokat Reşadiye’de 7 askeri şehit ettiği kanlı eylem ile Dursun Çiçek arasında bağlantı kuran bir haber nedeniyle Yüksel’in yargılandığı davanın ilk duruşmasında ağlayarak, “Böyle alçakça bir haberde müvekkilimin adının geçmesini kabul etmiyorum” demişti. Yüksel, avukatı aracılığıyla İrem Çiçek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, disiplin yönünden de Ankara Barosu Başkanlığı’na dilekçe verdi. Dilekçelerde özetle şöyle denildi: “İrem Çiçek, dosyada müşteki konumunda bulunan Dursun Çiçek’in kızı olması sebebiyle bir vekilden ziyade olayı şahsileştirerek, kasten ve mesleğinin gerektirdiği vecibeleri hiçe sayarak, Yüksel’in kişilik haklarına saldırıda bulunarak, hakaret içerikli ifadeler kullanması hakaret suçunu oluşturduğu gibi, görevi dolayısıyla yapılmış olması da ayrı bir değerlendirme konusudur.” Dilekçede, İrem Çiçek hakkında Türk Ceza Kanunu’nun “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçunu düzenleyen 125/3-a maddesi uyarınca 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılması istendi. Ayrıca Ankara Barosu’ndan da Çiçek hakkında soruşturma açılarak gerekli disiplin cezasının verilmesi talep edildi. (HÜRRİYET)