Gündem
01 Haz 2014 21:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:14

Kış Uykusu Türkiye'de ne zaman vizyona giriyor?

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü filmi ‘Kış Uykusu’nın vizyon tarihi belli oldu.

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 67. Cannes Film Festivali'nden Altın Palmiye'yle dönen yeni filmi 'Kış Uykusu'nun merakla beklenen vizyon tarihi belli oldu.Filmin yapımcılığını üstlenen Zeyno Film'in kurucusu yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, Twitter ve Instagram hesabından açıklama yaparak filmin, 13 Haziran'da Türkiye sinemalarında gösterime gireceğini duyurdu.

Aydın ve ailesinin hikâyesi

3 saat 16 dakikalık süresiyle dikkat çeken ve başrollerini Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ'ın paylaştığı Kış Uykusu; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu 'da kendi halinde küçük bir otel işletmeye başlayan Aydın'ın ve ailesinin hikayesini anlatıyor. 'Yol' filmiyle Altın Palmiye'yi kazanan Yılmaz Güney'den sonra 32 yılın ardından Nuri Bilge Ceylan büyük ödülü Türkiye'ye getiren ikinci isim oldu.

Hiç ödülsüz dönmedi

Nuri Bilge Ceylan, 'Kış Uykusu', filmiyle altıncı kez Cannes'a katıldı. İlki kısa filmi 'Koza' ile olmak üzere 'Uzak'tan itibaren her filmi Cannes'a ana yarışmaya seçilen yönetmen hiçbir filmiyle Cannes'dan ödülsüz dönmedi. 'Uzak' ve 'Bir Zamanlar Anadolu'da'da Cannes'dan iki kez Jüri Büyük Ödülü, 'Üç Maymun'la ise En İyi Yönetmen Ödülü kazanan Ceylan, 'İklimler'le ise FIPRESCI Ödülü kazandı.