CineRadar
17 Nis 2014 13:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Kış Uykusu Cannes'da yarışacak!

Dünyanın en büyük uluslararası sinema festivali sayılan Cannes Film Festivali yarışma filmlerine ait resmi liste düzenlenen basın toplantısıyla kesinleşti.

Dünyanın pek çok ünlü yönetmeninin birbirinden iddialı filminin yarışacağı Festival’e Türkiye’den ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, "Kış Uykusu" filmiyle yarışmaya katılıyor. Artık Cannes’ın önemli isimleri arasında yer alan ve ‘Bir Zamanlar Anadolu’ filmiyle Jüri Büyük Ödülü’nü alan Ceylan, David Cronenberg, Ken Loach, Atom Egoyan gibi önemli sinemacılarla yarışacak. 

Dünya sinemasının kalbi Mayıs ayında iki hafta boyunca Cannes’da atacak. Uluslararası Cannes Film Festivali’nin 67’incisi bu sene yine 14-25 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın sahil kenti Cannes’da yapılacak. 25 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu seçimleri nedeniyle ödül töreni 24 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenecek. Her yıl büyük ilgi gören festival afişine bu yıl İtalyan aktör Marcello Mastroianni ilham kaynağı oldu. Festival, Mastroianni’nin, Federico Fellini’nin yönettiği ve 1963 yılında Cannes Film Festivali’nde gösterilen ‘Sekiz buçuk’ adlı filminden alınan fotoğrafıyla, bir yandan ‘dünyaya açık ve özgür İtalyan ve Avrupa sineması’, bir yandan da onun en büyük temsilcilerinden Marcello Mastrroianni’yi onurlandırmak istiyor.

Geçtiğimiz yıl Fransız sinemasının genç ismi Audrey Tautou’nun sunduğu açılış seramonisini bu yıl Lambert Wilson sunacak.

Yarışacak filmler şunlar.

SILS MARIA – OLIVIER ASSAYAS

SAINT LAURENT – BERTRAND BONELLO

KIŞ UYKUSU – NURI BILGE CEYLAN

MAPS TO THE STARS – DAVID CRONENBERG

DEUX JOURS, UNE NUIT – JEAN-PIERRE DARDENNE & LUC DARDENNE

MOMMY – XAVIER DOLAN

CAPTIVES – ATOM EGOYAN

ADIEU AU LANGAGE – JEAN-LUC GODARD

THE SEARCH – MICHEL HAZANAVICIUS

THE HOMESMAN - TOMMY LEE JONES

FUTATSUME NO MADO (DEUX FENÊTRES) – NAOMI KAWASE

MR TURNER – MIKE LEIGH

JIMMY’S HALL – KEN LOACH

FOXCATCHER – BENNETT MILLER

LE MERAVIGLIE – ALICE ROHRWACHER

RELATOS SALVAJES (WILD TALES) – DAMIAN SZIFRON

LEVIATHAN – ANDREY ZVYAGINTSEV