Televizyon
26 Eki 2013 13:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

KIRMIZI SAKALLI MODACI AÇIK KADINLARA 'EZİK' Mİ DEDİ?

Tesettüre Moda kaçtı açıklamasıyla gündeme gelen Moda tasarımcısı Tanju Babacan çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Kırmızı sakalıyla dikkat çeken ünlü modacı Tanju Babacan, "Açık kadınlar kapanamamanın ezikliği ile kapalıları eleştiriyor olabilir" şeklinde tartışılacak bir açıklama yaptı. 
 
Tesettüre Moda kaçtı açıklamasıyla gündeme gelen Moda tasarımcısı Tanju Babacan A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj programının konuğu oldu. Tesettür ve moda kavramlarının konuşulduğu programda Babacan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BABACAN’DAN ZEYNEP BAYRAMOĞLU’NA ELEŞTİRİ: SİZİN STİLİNİZ TEKDÜZE

Tesettürlü kadın stil sahibi olmayacak diye bir kaide yok ama tesettür modası diye bir şey olması abesle iştigal. Ben sizinle karşılaştığımda süzdüm sizi. Üzerinizdeki kıyafetin bolluğu ne kadar tesettüre uygun ona baktım. Benim gözümü tırmalayan bir şeyle karşılaşmadım sizde. Sizin stiliniz tek düze, bir stilden söz edemeyiz. Biraz mübalağası var diye, buna dikkat çekme orantısını hesaba katarak söylemek lazım, çok da karışmamak lazım. Tesettüre moda kaçtı gibi bir kelimem oldu benim. Daracık jeanlerin üzerine taytların üzerine tunik boylarını artık standart, kapanmayı tercih etmeyen bir hanımla aynı derecede giyinip gezenlerle karşılaşıyoruz.

AÇIK KADINLAR KAPANAMAMANIN EZİKLİĞİ İLE KAPALILARI ELEŞTİRİYOR OLABİLİR

Burada kadını eleştirmenin hafifliğini yaşıyor gibisiniz?

Kafası açık olanlardan negatif yanıt almıyorum. Açık kadın ne dedi derdiyle uğraşmamalı kapalı kadın. Bu durumda da ne yüklüyor açık olan kadın, madem kapalı, kapalılığın haklılığını vermeli diyor, belki kapanamamanın ezikliğini yüklüyor oraya bilemiyorum. Kapalı kadınlardan negatif tepki almadım. Gerçekten kapanan insanlardansa, evet onlar nedeniyle biz de eleştiriliyoruz gibi cümleler duydum.

BEN TESETTÜRDE BİR ERKEK DEĞİLİM

Siz bir erkek olarak tesettürlü müsünüz?

Hayır, böyle bir iddiam yok, ben tesettürde bir erkek değilim, plajda teşesttürü uygulama gayretindeyim. Tesettürü sağa beş pile sola beş pile diye de anlamamak lazım. Erkek tesettürünü, Beytullah'ı görenler bilenler, Mekke'de binlerce ümmeti Ganalı ise tüm Gana'nın renkleriyle, Hindistanlı ise farklı renklerle. O zaman bakarlar, nasıl bir ümmetiz biz, rengarenk. Sen başını kapatıp da devekuşu gibi, kıçın dışarıda kaldıysa, konu bu zaten. Tesettür, doğru tesettürde olanları da bu rahatsız ediyor, diğer kitleyi de rahatsız ediyor.