Gündem
05 Haz 2015 06:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Kırmızı Lale Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Hollanda ve Türkiyeli sinemaseverleri bir araya getiren '3. Kırmızı Lale Film Festivali'nin Amsterdam ayağı önceki akşam sona erdi.

Kırmızı Lale Film Festivali açılışı 31 Mayıs Pazar günü Rotterdam Kültür Merkezi Lantaren Venster salonlarında gerçekleşti.

Festivalde, Yönetmen Derviş Zaim'in başkanlığını yaptığı jüri tarafından Türk sinemasının ünlü ismi Filiz Akın’a “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi. 

Kırmızı Lale Film Festivali'nde Faruk Hacıhafızoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı "Kar Korsanları" en iyi film ödülüne layık görüldü.

Festivalde, "Yunus Emre Enstitüsü en iyi yönetmen ödülü", Venedik Film Festivali'nden başarıyla dönen "Sivas"ın yönetmeni Kaan Müjdeci'ye verilirken, bu yıl ilk kez düzenlenen "seyirci özel ödülü"ne ise Murat Düzgünoğlu'nun yönettiği "Neden Tarkovsky Olamıyorum"a layık görüldü.Festivalin yarışma bölümünde bu sene 7 film aday gösterilmişti.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Rotterdam Belediyesi'nin desteğiyle Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve 9 gün süren festivalde toplam 39 Türk filmi izleyiciyle buluştu.m