Gündem
15 Nis 2010 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN CEM UZAN'A 23 YIL HAPİS ŞOKU!..CEZANIN SEBEBİ NE?

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan ve son olarak Paris'te bir gece kulübünde görüntülenen Cem Uzan'a hapis cezası geldi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Cem Uzan, Kemal Uzan, Yavuz Uzan ve Hakan Uzan'ın da aralarında bulunduğu 29 sanığın yargılandığı davayı karara bağladı

Mahkeme heyeti, Cem Uzan'ı, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 23 yıl hapis ile 33 bin 750 TL adli para cezasına çarptırdı.

Haklarında yakalama emri bulunan Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Hakan Uzan, Hüseyin Engin Saydam, Mustafa Düzgünce ve Cenk Ali Türkan'ın dosyaları ise savunmaları alınamadığı için ayrıldı.

Kendilerini yasal sorumluluktan kurtarmak ve mal varlıklarını kaçırmak için İmar Bankası ve buna bağlı şirketlerindeki hisselerini üçüncü kişilere eski tarih ve sahte yönetim kurulu kararlarıyla devretmekle suçlanan Kemal, Cem, Hakan ve Yavuz Uzan'ın aralarında bulunduğu 35 sanıklı dava karara bağlandı. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "resmi ve özel belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruşlarını dolandırmak" suçlarından toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Uzan ayrıca 33 bin 750 TL adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 12 tutuksuz sanık katıldı. Hakim, bir önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı Melih Şentürk, yazılı olarak hazırladığı 4 sayfalık esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sunduğunu hatırlattı.

Söz alan bazı sanık avukatları mütalaaya karşı yazılı savunma hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme heyeti bazı sanık avukatlarının süre talebini reddeti.

"MÜVEKKİLİM SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMUŞ DEĞİLDİR"

Cem Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek," Cem Uzan 1990 yılında televizyon kurdu. Cem Uzan, Türkiye'de bir ilke imza atmıştır. Müvekkilim suç işlemek amacıyla örgüt kurmuş değildir. Yaklaşık 40 bine yakın çalışanı bulunan bir iş adamıydı. Şirkette çalışan işçilerin çete olarak kabul edilmesi akla ve mantığa aykırıdır" dedi.

"CEM UZAN BİR ÇÖP BİLE KAÇIRMAMIŞTIR"

Müvekkilinin düzenlediği iddia edilen belgenin dava dosyasına eklenmediğini ileri süren avukat Çığgın,"Hangi belgenin sahte olduğu tespit edilememiştir. Müvekkilim hangi özel belgeyi kullandı. Kullandığı iddia edilen özel belge tespit edilemedi. Zararda yoktur. İddianamede Cem Uzan'ın kamu kurumlarını dolandırdığı iddia edilmektedir. Uzan'ın mallarını kaçırdığı ileri sürülmektedir. Cem Uzan bir çöp bile kaçırmamıştır. Çünkü mallarına TMSF tarafından el konulmuştur. El konulmayan bir tek malı bile kalmamıştır" diye konuştu

"CEM UZAN'IN BERAATİNE KARAR VERİLSİN"

Avukat Çığgın müvekkili Cem Uzan'ın suçsuz olduğunu belirterek, müvekkilinin beraatini istedi. Aynı davada hem Cem Uzan'ın avukatlığı yapan hem de sanık olan Şaylan Çığgın, iddianamede hakkında hukuksal yardımda bulunarak suça ortak olduğu idddiasının bulunduğunu belirtti. Suç işlemediğini belirten sanık Çığgın beraatini istedi.

"ASIL SUÇLU FRANSA'DA GECELERE AKIYOR"

Eski şirket çalışanlarından tutuksuz sanık Fatma Sarı, gazetelerde Cem Uzan'ın Fransa'da çıkan fotoğraflarını göstererek, asıl suçlular Fransa'da gecelere akıyor" ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı insanların özel hayatları bizi ilgilendirmez ifadesini kullandı. Gözyaşları içinde savunma yapan Fatma Sarı suçsuz olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Bazı avukatlarda müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, müvekkilllerinin beraatine karar verilmesini talep etti.

CEM UZAN 23 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "resmi ve özel belgede sahtecilik", "kamu kurum ve kuruşlarını dolandırmak" suçlarından toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırdı. Uzan ayrıca 33 bin 750 TL adli para cezasına çarptırıldı.