Polemik & Kulis
10 Eki 2011 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

KİREMİTÇİ'DEN KIZDIRACAK YAZI! YİĞİT BULUT'U KABİN BASINCI ÇARPMIŞ!

Tuna Kiremitçi, Başbakan'ın dile getirdiği "Alman vakıfları" iddiasını "Ergenekon"a bağlayan Yiğit Bulut'u eleştirdi...

"Yiğit Bulut, iddiayı yükseklerde dinlemenin heyecanıyla, soluk soluğa yazmaktadır" diyen Hürriyet yazarı Tuna Kiremitçi bakın Yiğit Bulut'u nasıl eleştirdi...

işte Kiremitçi'nin o yazısı...

Havada bulut
 

Yiğit Bulut, Makedonya'ya giden Başbakan'ın uçağındaymış. Başka "muteber" arkadaşlarla beraber. Kabinde Abidin Dino'ya inat resim çektirmişler, mutluluğun resmi misali. Arada da şu malum "Alman vakıflarının parası" konusunda bizzat Başbakan tarafından bilgilendirilmişler.
Hani şu ağır iddia: Almanya'nın vakıflar aracılığıyla PKK'yı beslediği ve bazı CHP'li belediyelerin bu işe aracı olduğu iddiası.
Kanıtlandığı takdirde ana muhalefete etkisi on kaset gücünde olacak iddia. Bu yüzden de insana biraz Deniz Feneri davasını karambole getirmek amaçlı olduğu hissi veren iddia.
Yiğit Bulut, iddiayı yükseklerde dinlemenin heyecanıyla, soluk soluğa yazmaktadır. "Benim araştırma ve düşüncelerimden yola çıkarak ve son gündemden de etkilenerek adını 'Ergenekon' olarak düşündüğüm yapılanma, Osmanlı'nın 1900'lü yılların başından 1919a kadar etkisinde kaldığı Almanlar tarafından tesis edilen 'iskelet' üzerinde şekilleniyor."
Bu uzun ve "pür heyecan" cümle bize şunu anlatmak istiyor: "Ergenekon da, bütün melanetler-gibi ittihatçıların ve onların takipçilerinin işidir. Yani bugünkü muhalefetin.
Vatanın hayrına ne varsa da itilafçılar ve onların takipçilerinin eseri. Yani bugünkü iktidarın."
Kısacası, Bulut sayesinde olayı tekrar 100 senelik ittihatçı-itilafçı, yani Almancı-İngilizci çekişmesine bağlamış bulunuyoruz.
Hayırlı, uğurlu olsun!
Ama kabin basıncının etkisiyle olacak, bir şeyi atlamış: Deniz Feneri belgelerle sabit bir iddiaydı.
Oysa Başbakan'ın iddiasıyla ilgili henüz kanıt görebilmiş değiliz. Belki Üsküp'e inmeden Yiğit Bulut'a vermiştir. O da patlatmak için Londra seferini bekliyordur. Kim bilir?