Kira sorunu için yeni formüller gündemde! Türkiye'ye İspanya modeli: Yüzde 150 vergi...

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış, uzun süredir tartışılıyor. Kiracılarla ev sahiplerini karşı karşıya getiren sürecin çözülmesi için yeni formüller aranıyor. Kiraya yüzde 25 sınır uygulamasının uzatılacağı belirtilirken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hapis cezasının da gündemde olduğunu açıklamıştı. Türkiye gibi İspanya da yüksek kira fiyatlarıyla boğuşuyor. İspanya sorunun çözümü için yeni önlemler alırken uzman isimler alınan önlemlerin Türkiye'de de uygulanabileceğini belirtti.

Kira sorunu için yeni formüller gündemde! Türkiye'ye İspanya modeli: Yüzde 150 vergi... - Sayfa 1

Türkiye'de kira fiyatları pandemi sonrasında artışa geçti. Yaşanan süreçte ev sahipleri ve kiracılar karşı karşıya gelirken sorunun çözümü için yeni formüller tartışılıyor.

113
Kira sorunu için yeni formüller gündemde! Türkiye'ye İspanya modeli: Yüzde 150 vergi... - Sayfa 2

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hapis cezasının da gündemde olduğunu açıklayarak "Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık" demişti. 

213
Kira sorunu için yeni formüller gündemde! Türkiye'ye İspanya modeli: Yüzde 150 vergi... - Sayfa 3

Yüksek konut kiraları Türkiye'nin yanı sıra İspanya'da bir numaralı gündem maddesi. İspanya sorunun çözümü için iki yeni adım atarken, uzman isimler, İspanya'da alınan önlemlerin Türkiye'de de uygulanabileceğini belirtti.

313
Kira sorunu için yeni formüller gündemde! Türkiye'ye İspanya modeli: Yüzde 150 vergi... - Sayfa 4

İSPANYA'DAN KİRA ARTIŞINA ÖNLEM
Yüksek konut kiraları Türkiye'de olduğu gibi dünyanın bazı ülkelerinde de gündemde. Artışın önüne geçmek içinse farklı yöntemler devreye alınıyor.

413