Gündem
05 Ara 2011 17:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

KİPTAŞ'TAN ŞAŞIRTAN BİNA! KAVŞAK ORTASINA SATIŞ OFİSİ YAPTI!

KİPTAŞ karayolunun ortasına döner kavşağa satış ofisi dikti. Tempo Tv konuyu ekranlarına taşıdı. VİDEO

Depreme karşı uyarılar yapılıp çarpık yapılaşmaya son verilmeye çalışılırken büyük depreme hazırlanmaya çalışan istanbul’da şaşırtıcı bir uygulamaya imza atıldı.  KİPTAŞ karayolunun ortasına döner kavşağa satış ofisi dikti. Uydu kanalları arasında yaptığı habercılıkle öne çıkan tempo tv konuyu ekranlarına taşıdı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van Depreminin ardından siyasi bedeli ne olursa olsun çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıkladı. Birçok ilde depreme yönelik yeni çalışmalara hız verilirken büyük bir deprem beklentisi içindeki İstanbul’da da çarpık yapılaşma ve gecekondularla ilgili kentsel dönüşüm çerçevesinde adımlar atılmaya başlandı.


DÖNER KAVŞAĞA BİNAYAPILDI


600’ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği Van depremi büyük İstanbul depremini yeniden hatırlatırken KİPTAŞ herkesi şaşırtan bir çalışmaya imza attı. İstanbul’da yaptığı konutlarla gündemde olan KİPTAŞ yani İstanbul konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret AŞ Kiptaş, metris cezaevi karşısına, eski Edirne asfaltının tam orta yerindeki döner kavşağa satış ofisi inşa etmeye başladı. Metris Cezaviinni bulunduğu ve İstanbul’un ana kavşaklarından olan ayrıca binlerce aracın gelip gittiği inşaat alanında çalışmalar son sürat devam ediyor.


Yoğun bir şekilde inşaat çalışmasını sürdüren işçilere göre ana yolun ortasındaki göbekte inşaat yapma izni var ama Tempo TV kameraman ve muhabiri bölgede haber toplayıp görüntü çekerken engellenmeye çalışıldı.


KİPTAŞ BUNU YAPARSA


Soyismini vermek istemeyen ve inşaat alanında bulunmayan Şef Ender, telefonda Tempo tv muhabirine görüntü çekilmememesini, hatta çekilenlerin silinmesini isterken bilgi vermekten kaçındı. KİPTAŞ Genel müdürü İsmet Yıldırım’a ise telefonla ulaşılamıyor...
İddiaya göre KİPTAŞ, Metris Cezaevi’ni büyük bir konut kompleksine dönüştürmeye hazırlanıyor. Metris’in toplam 142 dönüm arazisi için Adalet Bakanlığı’na teklif başvurusu yapacak KİPTAŞ, araziye konut, rezidans, AVM ve otelin yer alacağı karma bir kompleks kurmayı planlıyor. Ama satış konutları için ana cadde ortasına, kavşağa satış ofisinin nasıl yapıldığı, bunun kimin planladığı ve çarpık yapılaşmayla kaçak yapılarla mücadele edilirken böylesi bir binanın neden yapıldığı soruları ise cevapsız kaldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar da şaşkın.

 
İŞTE TEMPO TV'NİN O HABERİ!