Gündem
16 Ara 2012 15:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

KİMSENİN ZANNETTİĞİ GİBİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YERLERDE SÜRÜNMÜYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de basın özgürlüğünün bir sıkıntısı olmadığını söyledi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç KanalTürk'te Faruk Mercan'ın sunduğu Ankara'nın Nabzı programına konuk oldu.

Bolu Gölcük'te Gazelle Resort Otel'den canlı yayınlanan programda TOBB'un Medya Meclisi tarafından düzenlenen etkinlik ve tutuklu gazeteciler konusu da konuşuldu.

Arınç şunları anlattı:

MEDYA MECLİSİ ÖNÜMÜZÜ GÖRMEYE YARAYACAK

Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin medya meclisi diye bir kuruluşu var. Çok önemli bence bir arama konferansı tertipledi. Genel Yayın Yönetmenlerinden gazete köşe yazarlarına kadar 100'e yakın değerli güzel insan bir araya geldik. Bir arama konferansı. İnsanlar birer cümle fikirlerini söyler. Bazen çok ekstrem konular konuşulur. Sonuçta ortak akıl denilen bir şey ortaya çıkar. Biz medya ve iletişim sektörünün önümüzdeki perspektifini görme özgürlüğüne kavuşacağız.Yazılı basın nereye gidiyor, internet medyası nereye gidiyor, yasal düzenleme gerekiyor mu... Ben sadece açılış konuşmasını yaptım.

Faruk Mercan'ın "Siz açılış konuşmasında dediniz ki "basın alanındaki hukuksuzluklar ve basın özgürlüğü türkiye'nin bir gerçeğidir." dediniz. Bunu açar mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine ise Arınç şunları kaydetti:

KİMSENİN ZANNETTİĞİ GİBİ ÖZGÜRLÜK YERLERDE SÜRÜNMÜYOR
"Doğru ama birilerinin zannetiği gibi, Türkiye dışından rapor yazanların zannetiği gibi, düşündüğü gibi özgürlük yerlerde sürünmüyor. Ama kısıtlandığı yerler var. Terörle mücadele yasasına bakmak lazım. Türkiye'nin gerçeklerine bakmak lazım. O konular da araştırılmalı. Ama hiç bir gazeteci, sayısı önemli değil  gazetecilik mesleğini yaptığı için içeride olmamalı. Hürriyeti engellenmemeli. Gerçekten gazetecilik yaptıkları için mi içeride bazı isimler, yoksa yazılı kanunların men ettiği suçlardan dolayı mı? Tarafsız ve objektif bir gözle hukuki açıdan değerlendirme yapmak lazım. Bunu da yapmaya çalıştık."