Kimlikle ve vizesiz gidilebilen yerlerin listesi güncellendi! Listeye 2 ülke daha eklendi…

Yurt dışına seyahat etmeyi düşünenlerin ilk araştırdıkları konuların başında kimlikle gidilebilen ülkeler ve vizesiz ülkeler yer alıyor. Yapılan son anlaşmalarla kimlikle gidilen ülkeler listesine 2 ülke daha dahil oldu. İşte o ülkeler ve vizesiz kalınabilecek süreler…

Kimlikle ve vizesiz gidilebilen yerlerin listesi güncellendi! Listeye 2 ülke daha eklendi… - Sayfa 1

Türkiye'nin pasaport olmadan yani kimlik kartı ile ziyaret edebileceği ülke sayısı 5'ten 7'ye yükseldi. Belirli kriterleri sağladıktan sonra bu ülkelere yeni kimlik kartları ile pasaport olmadan seyahat yapılabiliyor.

İşte pasaport ve vize olmadan sadece kimliğiniz ile gidebileceğiniz ülkeler...

1125
Kimlikle ve vizesiz gidilebilen yerlerin listesi güncellendi! Listeye 2 ülke daha eklendi… - Sayfa 2

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

KKTC, Türk vatandaşlarından pasaport istemiyor. 30 güne kadar vize almaya ihtiyaç duymadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni keşfetmeye yeni çipli kimlik kartınızı göstererek gidebilirsiniz. Eski ve fotoğrafsız kimlikler artık KKTC girişlerinde kabul edilmemektedir.

2125
Kimlikle ve vizesiz gidilebilen yerlerin listesi güncellendi! Listeye 2 ülke daha eklendi… - Sayfa 3

Ukrayna

Ukrayna’ya hem vizesiz hem de pasaportsuz gidebilirsiniz. 180 gün içinde 90 güne kadar giriş izni veren Ukrayna’ya eğer pasaport almadan seyahat etmek istiyorsanız yeni tip fotoğraflı ve çipli kimlik kartınızın olması gerekmektedir.

3125
Kimlikle ve vizesiz gidilebilen yerlerin listesi güncellendi! Listeye 2 ülke daha eklendi… - Sayfa 4

Gürcistan

Turist olarak Gürcistan’ı ziyaret etmek isterseniz 1 yıla kadar ülkeye vizesiz giriş yapabilirsiniz. Ayrıca pasaportsuz turlara katılabilir, sadece kimlik göstererek seyahat edebilirsiniz. Yalnız sadece yeni fotoğraflı ve çipli kimlik kartı sahiplerinin pasaport olmadan ülkeye giriş yapabileceğinin altını çizmekte fayda var.

4125