Gündem
09 Eyl 2013 17:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

KILIÇDAROĞLU'NUN CANLI YAYINDA İŞARET ETTİĞİ O KADIN KİM?

Kılıçdaroğlu "Türkiye Cumhuriyeti'ne Bir kadının cumhurbaşkanı seçilmesini doğru buluyorum" dedi ortalık karıştı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Cumhurbaşkanı adayımız kadın, ismini veremem' açıklamasının ardından, kulislerde bu isim ya da isimlerin kim olduğu konuşulmaya başlandı. Kılıçdaroğlu dışında sadece 2-3 kişinin bildiği ifade edilen ismin 'Çok sürpriz' olduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu önceki akşam katıldığı bir TV programında Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde kazanamayacağını savunarak, 'Erdoğan kazanamaz. Herkesi kucaklayan bir aday olmalı. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kadın olacak. Türkiye Cumhuriyeti'ne Bir kadının cumhurbaşkanı seçilmesini doğru buluyorum. Bunun için herhangi bir isim veremem. Yıpranmaması gerekiyor. Bu isim bizim partimizin içinden değil. Fakat düşündüğümüz birden fazla kadın isim var, yıpratmak istemem' açıklaması yaptı. CHP liderinin bu sözleri sonrasında 'O isim kim' sorusu sorulmaya başlandı.

TARHAN, MUMCU İDDİASI DÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu'nun 'aday parti dışından' demesi üzerine daha önce kulislerde Cumhurbaşkanı adayı olarak konuşulan Emine Ülker Tarhan, Güldal Mumcu, Gülsün Bilgehan gibi isimler gündemden düştü.