Medya
03 Kas 2021 11:19 Son Güncelleme: 03 Kas 2021 11:28

Kılıçdaroğlu’nun çağrısı geri adım attırdı! ‘Endişe etmeye başladılar...’

Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündem olan “bürokratlara çağrı videosuna” ve dün yinelediği "uyarılara" dair bir yazı kaleme aldı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün grup toplantısında kullandığı “Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları takdirde onları devletin bürokrasisi içinde tutmayacağım açık ve net söylüyorum…” ifadelerini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu’nun geçen haftalarda da benzer uyarıları dile getirdiği bir videoyu yayınladığına dikkat çeken Sarıkaya, dikkat çeken şu ifadeleri kullandı:

“Bürokrasi ile de yakın ilişki içindeki siyasetçi ile dün sohbet ederken, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin dikkat çekici olduğunu söylediğimde şu ilginç yaklaşımda bulundu: “Kemal Bey'in bu sözleri bürokrasiyi etkiliyor… Bürokrasi daha önce ne talimat gelirse yapıyordu. Kemal Bey’in bu çıkışları sonrası temkinli davranıyorlar. Yarın başlarına bir iş geleceğinden endişe etmeye başladılar…”

“Gelecek yıl sonbaharında seçimin olacağı konusunda kulislerde var olan algı bürokrasiye de sirayet etmiş” diyen Sarıkaya, bürokratların Kılıçdaroğlu’nun uyarılarından sonra daha temkinli davrandığını ifade etti.

Yazının tamamı için tıklayın!