Politika
02 Kas 2021 09:55 Son Güncelleme: 02 Kas 2021 14:50

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanından adaylık açıklaması! ‘Duyurduğumuzda...’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak, son dönemde büyük merak konusu olan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik sorulara yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, medyada ‘Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıyla’ ilgili olarak asılsız iddialar ortaya atılmasına sert çıktı. 2023 seçimleri öncesi Millet İttifakı'nın belirleyeceği Cumhurbaşkanı adayının "Toplumda umutları yeşertecek bir isim olacağını" söyledi.

“VATANDAŞIMIZA UMUT VERECEK BİR İSİM OLACAK”

Toprak, "Toplumu kucaklayıcı, halkın sorunlarını çözecek, vatandaşımıza umut verecek bir isim olacaktır. Adayımız açıklandığında bu ismin, herkesin gönül rahatlığı ile destekleyip oy vereceği bir kişi olacağından kuşku duyulmasın" diyen Toprak, sözlerine şöyle devam etti:

"Vakti geldiğinde ülkeyi aydınlığa ve esenliğe çıkartacak iktidar seçeneği ve Cumhurbaşkanı adayı açıklandığında, herkes sadece susmak, tüm ülkede ve toplumda umutların nasıl hızla yeşerip dal budak saldığını izlemek zorunda kalacak. Millet İttifakı'nın adayı, genel başkanların ve Millet ittifakı'nı oluşturan bileşenlerin ortak adayı olarak ilan edilecek."

ADAYIN KİM OLACAĞI BÜYÜK MERAK KONUSU

Son dönemde kamuoyu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla meşgul olurken, medyada çok sayıda isim dolanıyor. Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Türk asıllı Amerikalı iş adamı Muhtar Kent, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun isimleri "İttifakın adayı olacak" haberleriyle gündeme geldi.

‘AKŞENER İSE 1. YARDIMCI KONUMUNDA’ İDDİASI

Son iddia ise Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün'den gelmiş ve tecrübeli gazeteci de Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını ve yardımcılıklarını ise Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu'nun yapacağını öne sürmüştü.