Gündem
21 Eyl 2016 10:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz sorusunu başsavcılık yanıtladı: Dosyasını kim boşalttı?

15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden biri olan Adil Öksüz'ün nasıl serbest kaldığına ilişkin önemli bilgiler ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı” olduğu öne sürülen ve 15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaçarken yakalanan Adil Öksüz’e ilişkin, “Onu kim serbest bıraktı? Öksüz’ün hâkimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı” sorusunun yanıtıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre başsavcılık kaynakları, “Dosyayı kim boşalttı” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Adil Öksüz, yakalandığında 22 saat boyunca Jandarma’da gözaltına alındı. Öksüz, hâkimin önüne getirildiğinde dosyada sadece savcılık ifadesi ve üst yazısı vardı. Üst yazıda da Adil Öksüz’ün üssün içinde veya üsten kaçarken yakalandığına ilişkin hiçbir bilgi yer almadı. Yazıda sadece Öksüz’ün üs civarında yakalandığı belirtildi. Yani dosya Jandarma’dan boş geldi. Jandarma, Adil Öksüz’e ne yakalama ne de üst arama tutanağı düzenlememiş. Öksüz’ün Jandarma’da ifadesi bile alınmamış, üzerinden çıkan GPS cihazı da savcı ve hâkimden saklanmış ve serbest kalınca teslim edilmiş. Jandarma’da çekilen fotoğraflar bile dosyaya konulmamış. Biz GPS cihazını ancak 35 gün sonra öğrendik. Burada dosyanın boşaltılması durumu varsa Jandarma’dan kaynaklanmıştır. Burada Jandarma’nın ihmali değil açık bir kastı vardır. Deliller kaçırıldı bizden.”

Başsavcılık kaynakları, kamera kayıtlarında yaptıkları araştırmada Adil Öksüz’ün Akıncılar Üssü’nün içinde olduğuna ilişkin görüntülerin bulunduğunu bildirdi. Başsavcılık kaynakları, Jandarma görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Ancak bu Jandarma görevlilerinin halen görevinin başında olduğu öğrenildi.