Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan "Fatura" anketi! Ödemekte zorlananların oranı yüzde 57 seviyesinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, faturasını ödeyemeyen vatandaşların mağduriyetini dile getirmek adına evinin faturasını ödemedi. Kılıçdaroğlu'nun elektriklerinin kesilmesi gündemdeki yerini korurken, MetroPOLL Araştırma tarafından gerçekleştirilen ankette elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşların oranının yüzde 57 olduğu görüldü.

Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan "Fatura" anketi! Ödemekte zorlananların oranı yüzde 57 seviyesinde - Sayfa 1

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Özer Sencar sosyal medya hesabından Mart ayına ilişkin elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili verileri paylaştı.

111
Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan "Fatura" anketi! Ödemekte zorlananların oranı yüzde 57 seviyesinde - Sayfa 2

Özer Sencar, yaptığı paylaşımda "Seçmenlerin yaklaşık beşte biri elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyor. Ödeyebilenlerin de büyük kısmı çok zorlandığını söylüyor" açıklamasında bulundu.

211
Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan "Fatura" anketi! Ödemekte zorlananların oranı yüzde 57 seviyesinde - Sayfa 3

BÜYÜK ÇOĞUNLUK ZORLANIYOR
Özer Sencar'ın yayınladığı verilere göre; elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediğini belirten vatandaşlar %19'luk bir kesimi oluşturuyor.

311
Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkartan "Fatura" anketi! Ödemekte zorlananların oranı yüzde 57 seviyesinde - Sayfa 4

Faturalarını ödeyebilen ama çok zorlandığını belirten vatandaşların oranı ise %57 seviyesinde. Faturaları ödeyemediğini belirten vatandaşların oranı Şubat ayında %14.4 iken bu oran Mart ayında 18,6 oldu. 

411