Gündem
30 Nis 2014 12:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Kılıçdaroğlu'nu Bilal Erdoğan şikayet etmiş!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin yer aldığı hakaret soruşturmasında şikayetçi kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan olduğu ortaya çıktı.

 Hürriyet'in haberine göre, Kılıçdaroğlu dün İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı tarafından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış ancak daha sonra bu çağrının ‘sehven’ yapıldığı açıklanmıştı.

'ÇAY İÇTİK DOMATES FİDESİ KONUŞTUK' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran Savcı Demir’ün adı ‘Galip Öztürk soruşturması’nda yer almıştı. Anılan dosyaya giren belgelere göre Savcı Demir, Öztürk’ün yanı sıra Metro Grup avukatı ile de görüşmüştü. Dava dosyasına giren fiziki takip tutanağına göre, Savcı Demir, Metro Grup yetkilileri iki kez bir araya geldi.

İlk görüşme 6 Ocak 2011 akşamına ait. Beyoğlu Asmalımescit’deki yemekli buluşmaya Savcı Demir, eski savcı Yavuz Özeren ve Metro Grup avukatı Vasfi Sedat Küçükyılmaz katıldı.

İkinci görüşme ise 14 Haziran 2011’de yapıldı. Fiziki takip tutanağına göre Savcı Demir., Yavuz Özeren’in kullandığı otomobil ile saat 15:15’te Metro Holding’in bulunduğu Metro City’e giriş yaptı. Galip Öztürk ile yapılan görüşme bir saat sürdü. Savcı Demir ve Yavuz Özeren geldikleri araç ile saat 16:15’de binadan ayrıldı. Savcı Demir, söz konusu görüşmeye ilişkin Hürriyet Dünyası’na “Birlikte çay içtik. Domates fidesi konusu vardı onu konuştuk” açıklaması yapmıştı. Anılan soruşturmayı, 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş yürütmüştü.