Gündem
22 Mar 2016 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye'nin konuştuğu profesöre: Geri zekalı desem...

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı'nın "Ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış cahil halktır" sözlerini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı hakkında "Hani gerizekalı desem adama hakaret etmiş olurum. Gerizekalılığın da bir düzeyi var" diyerek üniversite yönetimine seslendi "Lütfen, eğer bu adamı burada tutacaksanız üniversiteyi kapatın."

GERİ ZEKALI DESEM ONUN DA BİR DÜZEYİ VAR

"Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı 'Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ülkeyi ayakta tutacaklar ilkokul bile okumamış cahil kesimdir. Türkiye’nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak en tehlikeli olanlar üniversite mezunları... Gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık...'

Lütfen, eğer bu adamı burada tutacaksanız üniversiteyi kapatın. Kimseyi okutmayın. Niye üniversite açtınız? Bu adam birilerine yalakalık yapsın diye mi oralara getirdiniz. Bu adamın bilgi çağından haberi yok. Nasıl okumuş, nasıl profesör olmuş. Hani gerizekalı desem adama hakaret etmiş olurum. Geri zekalılığın da bir düzeyi var..."

REKTÖR YARDIMCISININ SÖZLERİ

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı "Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır" demişti.