Gündem
06 Ağu 2021 23:13 Son Güncelleme: 06 Ağu 2021 23:22

Kılıçdaroğlu'ndan Tanju Özcan yorumu: Kimseyi aç ve susuz bırakamazsınız

Habertürk TV'de Enine Boyuna Özel programında açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı uyrukluların su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağını açıklayan Tanju Özcan hakkında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Enine Boyuna Özel programında açıklamalarda bulunuyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağı açıklamalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Tanju Özcan bulunduğu bölgenin politik iklimi içinde öyle bir şey söylemiş olabilir. Erdoğan'a defalarca Suriye konferansı yap dedim, sonuçta biz yaptık. Göçmenlerle ilgili, yangınlar ve iklim konusunda çalışma yapacağız. Burası bir göçmen deposu olmayacak'' dedi.

"CHP'NİN POLİTİKASI IRKÇI OLAMAZ"

Kılıçdaroğlu ayrıca ''Bolu Belediyesi'nde öyle bir karar çıkacağını zannetmiyorum. O doğru değil, kimseyi susuz ve aç bırakamazsınız. Hiçbir canlıyı bırakamazsınız. Doğa ormana yağmur veriyor. Düşmanınız dahi olsa aç bırakamazsınız. O politik atmosfer içinde, kendi seçim bölgesinin getirdiği politik atmosfer içinde söylemiş olabilir. Ama CHP'nin politikası asla ve asla ırkçı olamaz. İnançlara, kimliklere saygı gösteririz. Temel hedefimiz budur" yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, kentte yaşayan yabancı uyrukluların su ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağını duyurmuştu. Özcan'ın bu açıklaması siyasette tartışmalara neden olmuştu.